20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

FED Faizleri Sabit Tuttu

(WASHINGTON) – Bugün yapılan toplantıda Amerikan Merkez Bankası, politika faizini 5,25-5,50 bandında sabit tutarken, 2024 yılı içinde en çok bir faiz indirimi olabileceğini söyleyerek tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

2 yıldır yaşanan yüksek enflasyonun ardından nihayet artışın düşmeye başlamasıyla izlenen politikanın netice vermeye başladığını gördüklerini ileten FED, açıklanan rakamların nihai hedefe doğru “mütevazı” bulduğunu ekledi.

ABD’de Nihai Enflasyon Hedefi Kaç?

Bir süredir 3-3,5 bandında seyreden enflasyonun hedeflenen yıllık yüzde 2’lere ulaşması için halen zamana ve kararlılığa ihtiyaç olduğunu vurgulayan kurum, bu yıl 2 faiz indirimi olacağını tahmin eden finansal piyasalar için hayal kırıklığı oldu.

Politikayapıcılar yine de bu konuda fikir birliğine sahip değil. Üyelerin sekizi bu yıl 2, yedisi 1 faiz indirimi öngörürken, dördü ise hiçbir kesinti öngörmüyor.

En Önemli Veri: Çekirdek Enflasyon

İşgücü piyasasındaki soğumanın yeni yeni başladığı ifade edilen raporda, ekonominin stabil hale gelmesi için biraz daha süreye ihtiyaç olduğu vurgulanıyor.

FED’in yakından takip ettiği en önemli veri olan çekirdek enflasyonunun yıl sonuna kadar bir önceki yüzde 2,6 tahminin üzerinde 2,8 seviyesinde sabit kalması bekleniyor. Temel göstergenin 2025 yılı sonuna kadar %2,3’e düşeceği öngörülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER