22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Tahir Elçi Davası’nda Polislere Beraat!

(DİYARBAKIR) – Diyarbakır’da 28 Kasım 2015’te katledilen eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin davasının karar duruşması 12 Haziran 2024’te Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Müdahil Avukatlar Karar Öncesi Salonu Terk Etti

Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında, müdahil avukatlar karar öncesi mahkemenin tutumunu protesto ederek salonu terketti. 

Mahkeme heyeti verilen aradan sonra kararını açıkladı. Davada, tutuksuz yargılanan 3 polis memuru beraat etti.

Okan Konuralp: “Suçlular Korundu”

Duruşmayı takip eden CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp karara sert tepki gösterdi. Konuralp, “Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılmaması için her şey yapıldı. Suçluları koruma mekanizması bu davada tam anlamıyla çalıştı. Ve nihayetinde hayatını cezasızlıkla mücadeleye adayan Tahir Elçi cinayeti dosyası cezasızlıkla sonuçlandı. Üzgünüm! Ancak bu davanın vicdan sahibi tüm vatandaşlarımızca hükme bağlandığına inanıyorum; cinayetin tüm sorumlularının ortaya çıkartılacağı bir dönemin yakın bir gelecekte kurulacağına dair de umudumu kaybetmiyorum. Adaletsizliğe karşı savaşacağız; vazgeçmeyeceğiz. Şimdilik hoşça kal adalet” dedi.

Duruşmayı Takip Eden Milletvekillerinden Açıklamalar Gelmeye Devam Ediyor

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ““Tahir Elçi, barış istedi, savaş burada uzak olsun dedi. Tam bu cümlelerin ardından burada katledildi. Bir sürecin sonunda maalesef öldürüldü. O süreç de adım adım hazırlandı. Bundan siyasetin ve yargının büyük bir ortaklığı var. Bunların hiç birini unutmadık. Tahir Elçi’nin medya tarafından nasıl hedef gösterildiği biliyoruz. Hedef gösterildikten tam bir ay sonra burada, hazırlanmış suikast şeklinde kendisini kaybettik” şeklinde konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun ise özetle “O, toplumlar arasındaki barışın soyadında yer aldığı gibi tam bir elçisiydi. Yine ne yazık ki, ömrünü failli meçhullere adamış olan bir insan, bugün mahkemede verilen beraat kararlarıyla neredeyse yeni faili meçhulün konusu oldu. Aslında bu noktadaki cinayet herkesin gözünün önünde canlı yayınların yapıldığı bir ortamda gerçekleşmişti. Bugünkü kararı bir kelimeyle ifade etmek istesem, milyonların gözü önünde işlenen gizli cinayet demek isterim” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçimez, “CHP olarak Tahir Elçi cinayetinin aydınlanması için mücadele edeceklerini belirterek, “Bu ülkede bütün mahkemelerde adalet, devletin temelidir yazar. Ama onun önünde oturan hakimler ve savcılar ise tam tersi kararlara imza atmaktan çekinmiyorlar. Bugün burada yaşadığımız adaletin katledilmesidir” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER