21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

Hakkari’de ‘Kayyıma Hayır’ Mitingi

(HAKKARİ) – DEM Parti ve DBP’nin bugün Hakkari’de organize ettiği miting, yoğun katılımla gerçekleşti. 19,5 yıl hapis cezası verilerek tutuklanan ve yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıdık Akış’ın mesajının da okunduğu miting, yürüyüşle başladı.

DEM Parti İl Başkanlığı önünde toplanın kortejin başlattığı yürüyüş, bir süre sonra polis engeline takıldı. Yapılan görüşme ertesinde abluka kalktı ve yürüyüş kaldığı yerden devam etti. Yağmura rağmen sloganlar eşliğinde mitingin yapılacağı otogara doğru hareket eden kortejde DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da vardı.

Kayyım Mitingi’nde Halkın İradesine Saygı Vurgusu

DEM Parti Hakkari İl Eş Başkanı Kadir Şahin ile Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Viyan Tekçe miting alanını dolduran kalabılığı selamladıktan sonra söz alan Tekçe özetle, “Biz seçildik ancak siz bunu hazmedemediniz. Halkın iradesine saygı duymuyorsunuz. Hakkari halkıyla beraber demokratik yollarla irade gaspına karşı mücadelemiz devam edecek. Halk iradesinden başka hiçbir şey tanımıyoruz” dedi.

Mitinge Geniş Katılım

Mitinge DEM Parti eşbaşkanlarının yanı sıra, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) MYK üyesi Hıdır Yıldız, KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Feray Mertoğlu, Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Ahmet Asena ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Özlem Gümüştaş da katıldı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın Mesajı

Mitingde kalabalığa seslen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, kayyum atandığı günden beri Hakkari’de olduklarını ifade ederek, kayyım uygumasına karşı mücadelelerini sürdüreceklerinin mesajını verdi.

Belediyelere kayyım atanmasının seçme ve seçilme hakkının ihlali olduğunu söyleyen Hatimoğulları özetle, “Kayyıma karşı direniyoruz. İrademizi çalanlara karşı direniyoruz. ‘Bir Kürt kendi kendini yönetemez, Kürtler bu ülkenin asli yurttaşı değildir’ diyen Ankara’daki hukuksuz hukuka karşı direniyoruz. Kayyımı atayanların kendileri bizzat Erdoğan itiraf etmiştir. ‘Bu kanuni değildir’ demiştir. ‘Ama biz kendi hukukumuzu uyguladık’ demiştir. Hakkari halkının bu alanda ve meydandaki iradesini ey Ankara duyuyor musun, ey AKP, ey küçük ortağı MHP, ey bizleri hedef haline getirmek isteyenler duyun halkın sesini, duyun halkın alkışını, duyun halkın zılgıtını, duyun halkın direnişini” dedi.

Tuncer Bakırhan: “Bir gün size de bay bay diyeceğiz”

Hatimoğulları’nın ardından konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması dünyanın gündemine geldiğini belirterek, “Hakkari’deki bu haksızlığı, bu hukuksuzluğu tartışıyor. Türkiye tartışıyor, dünya tartışıyor, Türkiye halkları tartışıyor ama iktidar gözünü, kulağını kapatmış bir şekilde hala kayyımcı anlayışın doğru olduğunu savunuyor. Bugün Hakkari’ye girdiğimizde kayyım vali ‘Kentimize hoş geldiniz’ yazmış, hoşgörünün barışın kentine ‘hoş geldiniz’ diyor. Kayyım efendi, bir huzur varsa onu da bozdunuz, bir barış varsa onu da bozdunuz. Bir halkın iradesine zorla gaspla atanan bir insanın ‘kentimize hoş geldiniz’ demesini kabul etmiyoruz. Hakkari biziz. Sizler olsa olsa gaspçı olursunuz. Olsa olsa misafir olursunuz. Halkımızın halklarımızın dayanışmasıyla birlikte bir gün size de bay bay diyeceğiz. Sizi atayan o iktidar zihniyetine de güle güle diyeceğiz. Bu günler uzak değil” diye konuştu.

Konuşmaların ardından miting sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER