20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Manisa’da Metro İstanbul İş Birliği

(İSTANBUL) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, bugün İstanbul’da gerçekleşen buluşmada Manisa Büyükşehir Belediyesi ile kentin sürdürülebilir ulaşım ağı projeleri için iş birliği protokolü imzaladı.

Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi olan Metro İstanbul, farklı şehirlerle iş birliği yapmaya devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve beraberindeki heyet tarafından Metro İstanbul’a yapılan ziyaretin ardından Metro İstanbul ekipleri Manisa’ya giderek ulaşım projeleri için kentte incelemelerde bulundu; güzergah, istasyon, taşınacak yolcu ve maliyet fizibilitesi için ön çalışma gerçekleştirdi.

Manisa’da Toplu Ulaşım için Metro İstanbul Desteği

Manisa’da toplu ulaşım projelerinin hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir bir ulaşım ağı oluşturulması amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Metro İstanbul arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Zeyrek, Süreçten Umutlu

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek özetle, “Geçtiğimiz haftalarda ekibimle birlikte, raylı sistem ve ulaşım gibi alanlarda oldukça deneyimli bir şehir olan İstanbul’a ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulunmuştuk. Bu hafta da tecrübelerinden faydalanmak istediğimiz Metro İstanbul’un uzman heyetini Manisa’mızda ağırladık. Kıymetli misafirlerimiz şehrimizde bir fizibilite incelemesi yaptılar. Fizibilite çalışmalarının nihayetinde, uygulamaya geçmek için bir ön sözleşme imzaladık. Hemşerilerimizin yaşam standartlarını en üst düzeye çıkarmak ve kangren haline getirilmiş problemleri ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy: Kapımız Herkese Açık

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Metro İstanbul Genel Müdürü Dr. Özgür Soy da özetle, “Metro İstanbul Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi olarak Türkiye’nin tüm il ve ilçelerine raylı sistemlerin ve ileri teknoloji ulaşım çözümlerinin yaygınlaştırılması için öncülük etmektedir. İş birliği ve destek için kapımız herkese açık ve bugüne kadar ülkemizde pek çok kente proje ve müşavirlik desteği verdik. Metro İstanbul ve Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan bu iş birliği protokolünün Manisalılar için hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER