21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

Ufukta Erken Seçim mi Var?

(İSTANBUL) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Belli ki Cumhur İttifakı’nda sorunlar var. Eğer Bahçeli ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımızın adı Türkiye ittifakı. O yüzden siyasi partileri birleştirmeye gerek ya da CHP ile bir başka siyasi partiye ittifak teklif etmesine gerek yok” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Şehit Yakınları ve Gazilerle İlişkiler Şube Müdürlüğü Çalıştayı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifak vücuda gelmesi samimi dileğimizdir” açıklamaların sorulması üzerine özetle şu yanıtı verdi:

Seçim İttifakları Meselesi

“Belli ki sorunlar var. Cumhur İttifakı’nın sorunları Cumhur İttifakı’nın sorunudur. Bizim sorunumuz değil. Biz son seçime bir siyasi partiyle ittifak yaparak girmedik ve tek başımıza son 47 yılın en yüksek oyunu alarak Türkiye’nin birinci partisi olduk. O yüzden de ittifak ortağımız olmadığı için de kavga edecek kimse yok yanımızda. Öyle bize kimse ittifak falan önermesin. Çünkü bugünün sorumluları bu sorumluluğu taşıyacak. Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın; memleketi bu hale kadar getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Bu sorunları ya çözsünler ya bıraksınlar biz çözeriz.””

“Erken Seçim, Sayın Bahçeli’nin uzmanlık alanıdır”

Özel, bir basın mensubunun “Devlet Bahçeli’nin bu çıkışıyla ilgili bir erken seçimin gündeme geleceğini düşünüyor musunuz” sorununa da “O Sayın Bahçeli’nin uzmanlık alanıdır. Kendisine sorun. Eğer bir erken seçim çağrısı yaparsa değerlendiririz” yanıtını verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER