21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

Mersin’de Afet ve İmar Çalıştayı

(MERSİN) – Mersin Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde ‘Afet ve İmar Çalıştayı’ düzenlendi. Kentin aktif fay hatları üstünde ve deprem riski altında olmamasına bazı coğrafi özellikleri sebebiyle afetlere açık olması sebebiyle önlemler alınması gereken kentte, gerçekleşen çalıştaya ilgi ve katılım büyüktü.

Çalıştayda Büyükşehir Belediyesi’nin 2025- 2029 Stratejik Plan çalışmalarında afet ve imar konusunda geniş kapsamlı bir yol haritası oluşturulması amaçlandı. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da 2 oturumda gerçekleştirilen çalıştayda STK, oda, dernek, vakıf, üniversiteler, meslek grupları ve sektör temsilcileri yer aldı.

Çalıştaydan Detaylar

İlk oturumda katılımcılar yuvarlak masa etrafında ‘Afet Müdahale Lojistiği 1 ve 2’, ‘Yapı Tasarım Üretim ve Denetimi 1 ve 2’, ‘Yer Bilimleri’, ‘Afet Sakınım Planlaması 1 ve 2’, ‘Deprem Sonrası İkincil Afetler 1 ve 2’ konu başlıkları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Kentin deprem bölgesinde yer almamasına karşın coğrafi özellikleri nedeniyle meydana gelebilecek afetlere karşı Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturacağı stratejik plan kapsamında, alınması gereken önlemler ve somut adımlarla ilgili öneri sunuldu.

Mersin’in Yapı Stoğu

Aynı zamanda, imar ve yapılanma konusunda, kentin yapı durum analizinin ve eski yapı stoklarının tespit edilmesi, zemin sıvılaşması olan bölgelerdeki yapıların güçlendirilmesi veya kentsel dönüşüme uğraması, imar mevzuatı ve farklı yapı üretim yöntemlerinin etkileri gibi daha birçok konuda imar planları üzerine görüşüldü.

İkinci oturumda ise ilk oturumda belirlenen konu başlıkları üzerine çözüm önerileri masaya yatırıldı ve katılımcılar buldukları çözümlerle ilgili sunum yaptı.

Mersin’a Afet Koordinasyon Merkezi Yapılacak

Çalıştayın kapanışında konuşan Afet İşleri Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu, çok güzel sonuçlar çıktığını dile getirerek, ortaya çıkan bazı sonuçları Büyükşehir Belediyesi’nin halihazırda yapmaya başlamış olduğunu dile getirdi. Zorlu, “Buradaki çıktılarla onları birleştireceğiz. Afet İşleri Dairesi Başkanlığı olarak 1 yıllık geriye dönüp baktığımız süreç içerisinde Mersin’e jeolojik tehlike riskleri ile ilgili bir çalışma hazırladık. Bir tane de kentsel dönüşüm stratejilerinin belirlenmesi noktasında bir genel çerçeve çizen 2 tane çalışmamız var. Bir de önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisinde yine stratejik planımızın içerisinde olacak ve Başkanımız Vahap Seçer’in 5 yıllık yapacağı proje taahhüt kitapçığında da yer alan bir afet koordinasyon merkezi ya da kampüsü projemiz var” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER