20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Yurttan Trafik Haberleri

(İSTANBUL) – Cuma akşamı mesai saatinin bitmesiyle birlikte başta İstanbul olmak üzere Ankara gibi büyük illerden de kaçış hızla devam ediyor. Bayram tatilinin 9 gün olması, imkanı olan vatandaşları şehirden kaçmaya itiyor.

16-19 Haziran tarihleri arasındaki Kurban Bayramı’ndan sonraki 2 günün de idari tatil ilan edilerek haftasonuyla birleştirilmesiyle birlikte 9 güne uzayan bayram tatili, büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar için tatil beldelerine veya memleketlerine gitme fırsatı doğurdu.

Tatilde Trafik Yoğun

Dün akşam İstanbul’da mesai saati bitimiyle başlayan trafik, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerinde Anadolu Yakası’na geçişlerde yoğunluğa sebep oldu. D-100 karayolunda Çağlayan-Mecidiyeköy-Zincirlikuyu bölgesinde, TEM Levent bağlantısına, Anadolu yakasında ise Çamlıca gişeler bağlantılarıyla, Kocaeli yönünde Sultanbeyli civarında aşırı yoğunluk gözlendi.

Ankara’da da Yollar Kalabalık

Okulların yaz tatiline girmesi ve bayram tatilinin uzunluğuyla birlikte başkentliler de şehri terk etmeye başladı. Ankara’nın çıkış noktalarında polis ekipleri herhangi bir kaza ve olumsuzluk yaşanmaması için uyarı ve denetimlerini sürdürüyor. Şehrin ana akslarında denetimin haricinde yoğunluk gözleniyor.

Yol Güvenlik Uzmanı Mert İntepe’den Sürücülere Tavsiyeler

Bayram tatilinde beş ila on milyon aracın yollarda olacağına dikkat çeken İntepe, güvenli bir yolculuk için araç bakımlarının yaptırılması, uykusuz yola çıkılmaması, otobüs yolculukları da dahil olmak üzere mutlaka emniyet kemeri takılması uyarılarında bulunuyor. Yol emniyetinin sürücüyle başladığına dikkat çeken Mert İntepe’den sürücülere bazı tavsiyeler:

“İnsan, beyni göz açıkken de uykuya geçer”

Gece, sabaha karşı günün ilk aydınlanan saatlerinde güneşin tepeye vurduğu anda yolda olmak uykuyu getirebilir. Geriye dönük bir haftalık uyku zaman dilimi içinde az uyuduğunuz günler, geceler varsa aslında uykuya borcu demektir. Uykuya olan borcunuzu maalesef direksiyon başında koltuğunuzda reaksiyonlarınızın yavaşlaması, kan dolaşımınızın yavaşlamasıyla uyku haliniz gelir. Gözünüz açıkken beyniniz uykuya geçebilir.

“Otoyollarda hıza dikkat edilmeli”

Genelde hafif ticari grup araçlar ile otomobillerin karıştığı kazaları sayısal olarak fazla görüyoruz. Çünkü yılın büyük bir bölümünde özel otomobilini kullanmayan insanlar bile otomobilleriyle bir tatile ya da memleketlerine doğru hareket etmeye başlıyorlar. O arada tabii otobüs ve şehirler arası taşımacılık, yük taşımacılığı ve yolcu taşıma da devam ettiği için tartışmalar meydana geliyor. Bizim ülkemizde maalesef otoyol hızları arttırıldı. Bu nedenle bu yıl kazalar yüzde otuz arttı. Otoyol hızlarımızı, gittiğimiz şeridi ayarlamadığımız ve şeridimize göre hızımızı ayarlamadığımız sürece hız kazasından ölüme giden bir yolculuk başlayabiliyor.”

“Yol emniyeti sizinle başlar”

Yaz sıcak gelmesiyle beraber aracınızın içerisinde çakmak, deodorant, mercek görevi görebilecek ısıyı yükseltebilecek parfümler olmamalı. Bunlar ısıyı yükseltip yangın çıkarabilme ve problemleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Durduğunuz zaman camlarınızı iki üç parmak açık bırakın, çocuklarınızı ve evcil hayvanlarınızı arabada bırakmayın, bagajınızı yerleştirirken de yolda lastiğinizin patlayacağını düşünerek krikoya ve stepneye ulaşılır şekilde bagajı ayarlamaya çalışın.

“Yağmurda hızınızı düşürün”

Kazaların kara noktaları vardır. Afyon bölgesi, Adapazarı, Sakarya, Antalya, Eskişehir, Bilecik, Bozhöyük bölgelerine baktığımızda korkunçtur. İzmir, Marmara Bölgesi’nin yollarındaki geniş olmak rağmen çok yüksek kazalar oluyor. Bana göre arada bir yağmur gelebileceğini düşünüyorum on günlük zaman içerisinde. Lütfen, yağmurda hızınızı düşürün kendi şeridinizde kalabilecek gibi hareket edin.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER