21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

Özel Sektör Öğretmenlerinden Bakan Tekin’e Protesto

(ANKARA) – Özel sektör öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in taban maaş ile ilgili bir yasal düzenlemeyi doğru bulmadığı, özel okul temsilcileri ile sözlü hukuk sürdürdüğü ile ilgili sözlerini, bakanlık önüne “Mahmut Hoca” pankartı asarak protesto etti.

Eğitim Nöbeti’ni sürdüren özel sektör öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in taban maaş ile ilgili bir yasal düzenlemeyi doğru bulmadığı yönündeki açıklamalarına Milli Eğitim Bakanlığı önüne “Mahmut Hoca” temalı pankart asarak tepki gösterdi. 

Tekin’e, öğretmenler “Bize Patronların Sözü Değil Yasa Lazım” pankartı ile cevap verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ne Demişti

Yusuf Tekin 14 Haziran tarihinde Ankara’da Etimesgut Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulu’nda karne dağıtım töreninin ardından “Yıllık Değerlendirme Basın Toplantısı” düzenlerken, gazetecilerin özel sektör öğretmenlerinin yaşadığı sorunlar sorulduğunda şunları söylemişti:

“Yasal bir düzenlemeyi ben şahsen doğru bulmuyorum. Bunun ikili görüşmeler üzerinden yürüyeceğine ve özel okul temsilcilerinin, sahiplerinin bu hukuka riayet edeceklerine inanıyorum. Anlaşmamız öyle kendileriyle. Buna riayet etmeyen özel okul varsa bu hem Türkiye’deki özel okulculuk faaliyetini sıkıntıya sokar hem de kamuoyundaki itibarlarını zora sokar. O yüzden öğretmen arkadaşlarımız gerekli başvuruları bize yaparlarsa biz de özel okul gruplarıyla bunları konuşup, herhangi bir mağduriyet yaşamamalarını, hak ettikleri özlük haklarını elde etmelerini sağlamak için ilgili okullarla gerekli görüşmeleri yaparız.”

Yurt Çapında Süren “Gelecek için Eğitim” Nöbetleri

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, başlattığı eğitim nöbetlerini yurtçapında 22 gündür sürdürüyor. Yusuf Tekin uzun süredir özel sektör öğretmenlerinin taban maaş talebine karşı çıkıyor. Bakan Tekin, Habertürk’te katıldığı bir programda özel sektör öğretmenleri için “Bize çözüm dayatmalarını doğru bulmuyoruz” da demişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER