21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

CHP ve DEM Parti, Bayramlaşmada Kayyum Konusunu Görüştü

(ANKARA) – CHP ve DEM Parti heyetleri Kurban Bayramı’nın ikinci gününde bir araya gelerek bayramlaştı. Ziyarette “kayyum” konusu gündeme geldi. 

“Açıkçası Gerçekten Bu Darbe Niteliğinde”

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, kayyum uygulamasının darbe niteliğinde olduğunu savunarak, “Açıkçası gerçekten bu darbe niteliğinde. Bizim gibi hayatları 30 yıl, 20 yıl akademide geçmiş insanlar bile ağır cezada yargıland” diyerek seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasını eleştirdi. 

”Demokrasi, Saygı Duyma Becerisidir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel de kayyum uygulamasının demokrasi adına utanç verici olduğunu belirterek, “Demokrasi, orada yaşayan insanların iradesi sandığa yansıdıysa, oradan nasıl bir sonuç çıktıysa buna saygı duyabilme becerisidir. Seçilmiş belediye meclis üyelerinin görevden alınmasını ve yerine kayyum atanmasını hukuk dışı buldu. 

“Kamunun Fonladığı Çalışanlar”

Yücel ayrıca, Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmenlerle ilgili yaptığı skandal açıklamayı da eleştirdi. 

Sevilay Çelenk de Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamasının talihsiz olduğunu belirterek, “Kamunun fonladığı çalışanlar” ifadesinin öğretmenleri rencide ettiğini söyledi. 

Yücel, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra diyalog ve uzlaşının önemini vurgulayarak, “Demokrasilerde iletişim, diyalog, ortak akıl, istişare, uzlaşı bunlar demokrasinin olmazsa olmazları. Ama tabii bu birilerini de rahatsız etti. Onu da gözlemliyoruz hepimiz” dedi. 

Her iki heyet de Türkiye’nin her türlü sorunun üstesinden gelebilecek güçte olduğuna inandıklarını ve bu hedefe diyalog ve istişare yoluyla ulaşabileceklerini dile getirdiler. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER