21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Diyarbakır’da Kayyum Nöbeti Sürüyor  

(DİYARBAKIR) – Kayyum atamalarına karşı başlatılan kayyum nöbeti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bayramda da devam ediyor. 

Kayyum Nöbeti Bayramda da Devam Ediyor

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Atış’ın görevden alınmasına tepki amacıyla Diyarbakır’da başlatılan kayyum nöbetti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partililerin (DEM Parti) oturma eylemiyle bayramda da devam ediyor.

İradeye Saygı Duyulmalı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük ve DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, kayyum nöbetine katılanlarla bir araya gelerek bayramlaştı. 

Burada konuşma yapan Eş Başkan Küçük, halkın ortaya koyduğu iradeye, seçimden çıkan sonuca iktidarın saygı göstermesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun tüm kentlerde sandıklardan çıkan iradeye sonuca saygı duyulması gerekiyor. Bugün burada bulunan değerli halkımızın da bu inançla bu iradeyle burada bulunduğunu biliyoruz. Yaklaşık 10 gündür basın açıklamalarıyla, mitinglerle halkımız demokratik hakkını kullanarak seçimlerin sonuçlarına saygı duyulması için mücadele etmektedir. Bizler yerelden yönetilmeye inanmış bir partiyiz. Bu nedenle halkımız 79 kentte DEM Parti adaylarını seçmiştir” dedi. 

Aynı zamanda kayyum nöbetinde bayramlaşılırken sanatçı Azad Bedran konser verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER