18.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Balıkesir Bigadiç’te 60 Hektar Orman Yangından Etkilendi

(BALIKESİR) – Bigadiç’te anız yakımından çıkan orman yangını, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Yangında 20 hektar tarım arazisi ve 60 hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangınla ilgili ilk bilgilere göre, 20 hektar tarım arazisi ile 60 hektar ormanlık alan yangından etkilendi. 

80 Hektar Yeşil Alan Zarar Gördü

Bigadiç ilçesi Çağış Mahallesi ile Çömlekçi Mahallesi arasında saat 15.30 anız yakımından dolayı çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Kısa sürede yayılan alevlere, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri hızlıca müdahale etti. 

Yangına 6 itfaiye aracı, 3 hizmet aracı, 4 tanker, 3 kepçe, 3 dozer ve 50’ye yakın personel ile müdahale eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekiplerine; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü iş makinesi, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ile Balıkesir Jandarma Komutanlığı TOMA, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Muğla Orman Bölge Müdürlükleri 3 helikopter, 3 uçak, Bursa Jandarma Komutanlığı 1 helikopter olmak üzere 7 hava aracı ile destek verdi. Yangının söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışması yapıldı. 

Yangında ilk belirlemelere göre, 20 hektar tarım arazisi ve 60 hektar ormanlık alan zarar gördü. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER