20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Göç Senfonisi-Karanlık Sular Köln’de

(KÖLN) – Müzisyen ve Besteci Fuat Saka, Yunan besteci Vangelis Zografos ile birlikte göç yollarındaki mülteci ve sığınmacıların sesini bir senfoni ile dile getirmeye çalışıyor. Karanlık Sular. Bir göç ve Kaçış Senfonisi adını verdikleri etkinlik 5 Temmuz günü saat 20:00’da Koelner Philharmonie’de gerçekleşecek.

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan, daha rahat bir yaşam umuduyla ülkelerini terk etmek zorunda kalıyor. Evlerini, yurtlarını ve çoğu zaman sevdiklerini belki bir daha görmemek üzere arkalarında bırakıyorlar.

Kaçarken genellikle ulaşım aracı olarak kullandıkları botlarda, insan kaçakçılarına elde avuçtaki tüm birikimlerini teslim ederek, güvencesiz gemilerde Akdeniz sularında yol almayı göze alıyor, azımsanmayacak kadar büyük bir ihtimalle de bu gemilerin batması sonucu hayatlarını kaybediyorlar.

Senfoninin Ardındaki İsimler

Bu insanlık dramında hayatını kaybedenler veya tesadüfen hayatta kalanlar için bir ağıt yakılıyor. Müzisyen ve besteci Fuat Saka, aranjör Vangelis Zografos ile birlikte onlara bir ses vermek istiyor. Fuat Saka, “Göçü ilk elden yaşamış biri olarak, kaçışın neden olduğu travmayı müziğin evrensel diline çevirmeye ve acıyı paylaşmaya çalıştım” diyor.

5 Temmuz 2024 – Saat 20:00

Göç Senfonisi-Karanlık Sular, 5 Temmuz 2024’te Almanya’nın Köln şehrinde dinleyiciyle buluşacak. Guerzenich Orkestrası eşliğinde Koelner Philharmonie’de gerçekleşecek konser, saat 20:00’de başlayacak.

Sadece acı ve kederin değil, aynı zamanda cesaret ve umudun da kendine yer bulduğu bu etkinlikte Fuat Saka’ya, klasik orkestranın yanı sıra Girit liri, Türk flütü ve Ionna Forti’nin vokalleri eşlik edecek. Vokalde Fuat Saka, Ioanna Forti, Girit lirinde Zacharias Spyridakis, kavalda Cihan Yurtçu, orkestrada Gürzenich Köln’ün yer aldığı ve orkestra şefliğini Ustina Dubitsky’nin üstlendiği KulturForum-Türkei Deutschlande e.V. işbirliği ile düzenlenecek etkinlik Köln-İstanbul şehir ortaklığının bir parçası olarak gerçekleşecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER