19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

İBB Sporcusu Sude Yaren Olimpiyat Kadrosuna Alınmadı

(İSTANBUL) – Dünya sıralamasında ilk 5’te yer alan İBB Spor Kulübü sporcusu milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosuna alınmadı. Babası ve antrenörü Serkan Uzunçavdar, bu duruma isyan ederek, federasyondan milli takım seçmesi yapılmasını talep ediyor. 

“Kızım Avrupa ve Dünya Şampiyonu” 

Uzunçavdar, Sude’nin Avrupa ve dünya şampiyonu olduğunu, 16 yaşında Grand Prix finallerinde şampiyonluk kazandığını ve şu anda da dünya sıralamasında ilk 4’te yer aldığını ifade ediyor. 

“Aynı Uygulama Bu Sefer Sude’ye Yapılmadı” 

Aynı kiloda kota kazanan diğer sporcu ile Sude’nin karşı karşıya gelerek müsabaka yapması gerektiğini savunan Uzunçavdar, “Federasyonumuzun daha önceki açıklamaları var. Bu işin hakkaniyetinin milli takım seçmesi olduğunu beyan ediyor federasyonumuz. Haksızlık olmaması adına ve gelişmiş ülkelerden örnek veriyor Sayın Federasyon Başkanımız. Aynı uygulama bu sefer Sude’ye yapılmadı. Biz bunun doğru olmadığını söylüyoruz ve milli takım seçmesi yapılması gerektiğini izah ediyoruz.” Diyor. 

“Federasyon ‘Ben Böyle Karar Aldım’ Diyor”

Federasyonun bu kararıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını da belirten Uzunçavdar, “Federasyon ‘ben böyle karar aldım’ diyor. Ancak almış olduğu bu kararın bir öncekiyle tutarlı hiçbir yanı yok. Bu işin hakkaniyetinin milli takım seçmesi olduğu beyanatı, federasyonun resmi sitesinde duruyor. Haksızlık olmaması, iki sporcunun da kota alarak büyük bir başarıya imza attığını… Ancak o beyanatını geçerli kılmamasını açıkçası biz de bilmiyoruz nedenini.” şeklinde konuşuyor. 

Uzunçavdar ve kızı Sude, bu haksızlığın düzeltilmesi için mücadeleye devam edeceklerini belirtiyorlar. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER