21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

YKS’de Engelli Aday, Sınav Görevlisini Şikayet Etti

(ANKARA) – Görme engelli Berra Yami, YKS’nin yabancı dil oturumunda kendisine okuyan görevlinin telaffuzunu anlamadığı için sınav görevlisini ÖSYM’ye şikayet etti.

Yami, sınav başlamadan önce görevlilerin branşlarının biyoloji ve Türkçe olduğunu öğrendi ve okuyucuların değiştirilmesini talep etti. Ancak talebi reddedildi. Sınavda Türkçe öğretmeni ile sınava girdi ancak öğretmenin telaffuzu anlaşılır değildi. Yami, 10 soru çözdükten sonra moralinin bozulduğunu ve sınavı bitirmek istediğini söyledi. Türkçe öğretmeni ise telaffuzunun iyi olduğunu ve soruları Yami’nin yapamadığını savundu.

“Geçen Yıl Da Arkadaşım Aynı Mağduriyeti Yaşamıştı” 

Bu sorunu daha önce yaşayan arkadaşları olduğunu söyleyen Berra Yami, “Geçen yıl da arkadaşım aynı mağduriyeti yaşamıştı. Bu sene ben de mağduriyet yaşar mıyım diye sürekli endişe içindeydim. Bu yıl ben yaşadım. Seneye bir başka kişi de bu cümleyi kurmasın istiyorum. Gelecek yıllar için önlemler alınması gerekiyor. Yabancı dil testinde bana İngilizce öğretmenleri mi yardımcı olacak diye yıl içerisinde ÖSYM yetkililerine ulaşmaya çalıştım ama yetkili kişilerden doğru düzgün cevap alamadım” ifadelerini kullandı.

Engelsiz Erişim Derneği, Yami’nin mağduriyetinin giderilmesini ve sınavda görevli bina başkanı ve diğer yetkililer hakkında yasal işlem başlatılmasını talep etti.

ÖSYM, adayın dilekçesi ve kamera kayıtlarını inceleyecek. Hak mağduriyeti tespit edilirse adaya eş değer bir sınav uygulanabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER