21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

Depremzede Aileler Adalet İstiyor 

(ANKARA) – Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden tam 500 gün geçti. Depremde yakınlarını kaybedenlerin adalet arayışı ise sürüyor. Acılı aileler, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un kırmızı bültenle yakalandığını hatırlattı. Aileler, “İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bir kez daha talepte bulunuyorum. Yüreği yanan bir anne olarak en azından çocuklarımın ölümüne sebep olanların bulunmasını istiyorum. Bir an önce kırmızı bülten çıkartılmasını istiyorum. Avukatları Ersan Şen 2’nci duruşmada bizim kırmızı bülten talebimizi kabul etmemişti, ‘Kırmızı bülten talebinin devlete maliyeti ne kadar biliyor musunuz?’ demişti. Bakın Eylem Tok ve oğlu ABD’de yakalandılar. Demek ki kırmızı bülten işe yarıyormuş” ifadelerini kullandı 

“Eylem Tok ve oğlu ABD’de Yakalandılar, Demek ki Kırmızı Bülten İşe Yarıyormuş” 

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 kenti etkileyen 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden 500 gün geçti. En az 53 bin 537 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 107 bin 213 vatandaşın da yaralandığı depremde yakınlarını kaybedenler 500 gündür adalet mücadelesi veriyor. 

“Deprem Suçluları Hak Ettiği Cezayı Alacaklar” 

Adıyaman Grand İsias Otel enkazında 13 yaşındaki oğlu Aras’ı kaybeden Murat Aktuğralı, “Depremin üzerinden 500 gün geçti. Bizlerin acıları hiç eksilmeden, artarak kalbimizde, beynimizde yer etmeye devam ediyor. İlk günden itibaren biz ‘Şampiyon Melekler’in aileleri olarak kurduğumuz dernek üzerinden bir hukuk mücadelesi yürütüyoruz. Hukuk mücadelesiyle bütün amacımız İsias Otel’le ilgili bütün suçluların gerek işletme, gerek izin, gerek yapım sürecinde sorumluluğu bulunan mühendis, mimar, fenni mesullerinin tümünün hukukun gerektirdiği cezaları almaları…” diye konuştu. 

İsias Otel’le ilgili 4 kamu görevlisine soruşturma izni verildiğini hatırlatan Aktuğralı, “Tek dileğimiz kamu görevlilerinin de dahil olduğu İsias Otel’in yaratılmasında tüm sorumluluğu bulunan kişilerin en ağır cezayla yargılanması… Bütün mücadelemiz bunun için. Ümit ediyoruz ki bu dava sonunda emsal bir karar oluşturularak deprem suçluları hak ettiği cezayı alacaklar” dedi. 

Aktuğralı, Babalar Günü’nün ve Kurban Bayramı’nın buruk geçtiğini söyleyerek, “Bizler maalesef eksik kaldığımız ilk günden itibaren kutlamalarımızı, bayramları bir tarafa bıraktık. Bütün depremzedeler olarak bunu net olarak söyleyebilirim. Ümidimiz odur ki bu davalar, bu duruşmalar sonunda hak ettiği cezayı alacaklar ve ileriki nesiller bu acıları bir kez daha yaşamayacaklar” ifadesini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER