20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Spil Dağı Milli Parkı’nda Orman Yangını 

(MANİSA)– Manisa’da bulunan Spil Dağı Milli Parkı’nda bir evin bahçesinde yakılan mangal, ormanda yangın çıkmasına neden oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü’nün müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı. 

Mangal Sevdası Yangına Sebep Oldu

Spil Dağı’nda Turgutalp mahallesi ile Sultan Yaylası’nın arasında kalan alanda, bir evin bahçesinde yakılan mangal, orman yangını çıkmasına neden oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi 5 itfaiye aracı ve 4 tankerle; Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise 2 helikopter, 1 uçak ve 13 arazöz (itfaiye aracı) ile yangına müdahale ettiler. Ekiplerin gerçekleştirdiği hızlı müdahaleyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

”Mangal Ateşi Yangına Neden Olabiliyor” 

İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, bayram tatilinde mesire ve orman alanlarını tercih eden vatandaşları, mangal yakmamaları konusunda uyardı. İnal, “Mangal ateşi bu örnekte olduğu gibi rüzgarın etkisiyle yangına neden olabiliyor. Bir dağ evinin bahçesinde yakılan mangalın neden olduğu yangını kısa sürede kontrol atına aldık. Vatandaşlarımızdan yapılan uyarıları dikkate almalarını daha dikkatli ve duyarlı olmasını istiyoruz” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER