21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

Britanya Alevi Federasyonu’ndan Festival Katılımcılarına Teşekkür

(KÖLN) – Britanya Alevi Federasyonu, (BAF) İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirdiği ve 19 gün süren 12. Britanya Alevi Festivali dolayısıyla katılımcılara bir teşekkür mektubu yayınladı. BAF imzası ve “Verilen emeklere aşk ola” başlığıyla sosyal medya platformundan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi.

BAF: “Çerağımız Uyansın Hak Aşkına”

“Çerağımız Uyansın Hak Aşkına” sloganıyla başarıyla gerçekleştirilen 12. Britanya Alevi Festivali’nin on dokuz gün süren sanatsal ve kültürel etkinlikleri, zengin programı ve 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen park festivalinin umut aşılayan bir birliktelik olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Festivalimizin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm canlara çok teşekkür ediyoruz. İnancımızı, felsefemizi, tarihimizi, sanatımızı, kültürümüzü tanıttığımız aynı zamanda eşit yurttaşlık talebimizi yüksek sesle hakırdık” denildi.

Hava Muhalefetine Rağmen Coşku Dinmedi

Rüzgarlı havaya rağmen park festivaline katılımın çok yüksek olduğunun vurgulandığı açıklamada Türkiye’den ve Avrupa’dan gelen tüm canlara teşekkür edildi. Açıklamada özetle,

“Analarımıza, dedelerimize, festivalimizi sunan canlara, semahçılarımıza, İngiltere ve Türkiye’den katılan siyasetçilere, sanatçılara, yöresel yemekleri için yöre derneklerimize, medyada görev alan emekçilere, organizasyon komitesine, sahada gece gündüz demeden çalışan personelimize, ambulans ve polis ekiplerine, ulaşım sorumlularına, kadınlarımıza, gençlerimize, gönüllülerimize, destek sağlayan ve destek veren kurum, kuruluş, sponsorlara teşekkür ediyoruz, emekleriniz hak katına yazılsın” denildi.

Gelecek Festivallere Dair

Teşekkür mektubu, “Festivalimiz her geçen yıl büyüyor ve birlik ruhuyla daha nice güzel festivallerde buluşmayı umuyoruz” diyerek kapanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER