22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Eskişehir’de Kadın-Erkek Eşitliği İçin Seminer 

(ESKİŞEHİR) – Eskişehir’de ‘Türkiye’de Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçelemenin Uygulanması Projesi’ kapsamında seminer düzenlendi. 

Kadın-Erkek Eşitliği Semineri’ni AB ve BM Destekliyor

Seminer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün baş faydalanıcı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın eş faydalanıcı kurum olduğu, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından fonlanan ‘Türkiye’de Kadın-Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçelemenin Uygulanması Projesi’ kapsamında gerçekleştirildi. Proje, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından koordine edilirken, kadın-erkek eşitliği perspektifinin ulusal ve yerel düzeyde politika oluşturma ve bütçeleme süreçlerine entegrasyonunu hedefleniyor. 

Eskişehir’de gerçekleşen projeye UN Women Temsilcileri katıldı 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey yöneticilerine kadın erkek eşitliğine duyarlı bütçeleme konusunda farkındalık kazandırılması amaçlanan seminere, belediyelerden yöneticiler ile projenin ortakları ve UN Women (Birleşmiş Milletler Kadın Komisyonu) Türkiye ofisinden temsilciler katıldı. 

Seminerde, eşitliğe duyarlı bütçelemenin temel kavramları, ilkeleri ve yaklaşımları, uygulama araçları ve uluslararası iyi uygulama örnekleri, KEEDB’nin yerel düzeyde uygulanması konuları ele alındı. 

Katılımcılar, belediyelerin eşitliğe duyarlı planlama ve bütçeleme konusundaki rolü hakkında bilgi edinerek, Stratejik Plan hazırlıklarında bu konunun nasıl ele alınabileceğini tartıştı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER