19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

UNRWA: Gazze’de Okulların Yüzde 69’u Hasarlı  

(ANKARA) – Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Gazze’de yerinden edilmiş ailelerin sığındığı okulların yüzde 69’unun doğrudan saldırıya uğradığını veya zarar gördüğünü açıkladı. 

Gazze’ye Yönelik Saldırılar Devam Ediyor 

UNRWA, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı ‘acil ateşkes’ paylaşımında, “İnsani hukuka yönelik bu açık saygısızlık durdurulmalıdır” dedi. “Gazze’de hiçbir yer güvenli değil” başlığıyla yapılan açıklamada, “Küresel Eğitim Kümesine göre yerinden edilmiş ailelerin sığındığı okul binalarının yüzde 69’u doğrudan vuruldu veya hasar gördü” ifadeleri kullanıldı.

Gazze’de 800 Binden Fazla Öğrencinin Eğitim Hakkı Gasp Edildi 

Hamas tarafından yönetilen Gazze’deki Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre, savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze şeridinde çeşitli eğitim düzeylerindeki 800 binden fazla öğrenci İsrail işgali yüzünden eğitim hakkından mahrum kaldı. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 10 Haziran’da aldığı, her iki taraf için de bağlayıcılığı bulunan ateşkes kararına rağmen Gazze’de ateşkes yönünde bir adım atılmadı. Yerel sağlık yetkililerine göre savaşın başından bu yana 37 bin 500 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 86 bin kişi de yaralandı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER