19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Diyanet Har Vurup Harman Savuruyor

(ANKARA) – CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2024 yılının ilk beş ayında 39 milyar lira harcadığını ve bu miktarın 2 milyon 312 bin asgari ücretlinin maaşına eşdeğer olduğunu dile getirdi. Bu harcamaların büyük bir kısmının lüks makam araçları ve beş yıldızlı otellerdeki toplantılar için yapıldığını belirten Yücel, ekonomik zorluklar içindeki vatandaşların durumuna dikkat çekti.

CHP 30 Haziran’da Yapılacak Olan “Geçinemiyoruz” Mitingini Ele Aldı

CHP MYK toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe’nin görüşmesi, 30 Haziran’da Kocaeli’nde yapılacak “Geçinemiyoruz” mitingi ve vergi paketi gibi konular ele alındı. Yücel, Diyarbakır ve Mardin’deki yangınlarda 15 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, bölge halkının acısını paylaştıklarını belirtti.

Bayramda ekonomik sıkıntıların etkilerini daha fazla hisseden vatandaşların durumu da gündeme geldi. Asgari ücret ve emekli maaşlarının yetersiz kaldığını belirten Yücel, vatandaşların yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı.

CHP’li Yücel, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in Ekonomi Politikasını Eleştirdi

Yücel, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in ekonomi politikalarını eleştirerek, AKP’nin lüks harcamalarını sürdürdüğünü ve bunun vatandaşlara zarar verdiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın harcamalarına dikkat çeken Yücel, “Diyanet, beş ayda 2 milyon 312 bin asgari ücretlinin maaşına eşit bir harcama yaptı” dedi.

CHP’li Yücel: “Asgari Ücretin ve Emekli Maaşlarının Artması Gerekiyor”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) EURO 2024 için 3 milyon euro harcaması da eleştirildi. Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe’nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşarak, asgari ücretin ve emekli maaşlarının artırılması gerektiğini belirtti.

CHP’li Yücel Eğitim Politikasını “Çağdaş Eğitimden Uzak” Diyerek Eleştirdi”

Eğitim konusuna da değinen Yücel, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i eleştirerek, çağdaş eğitimden uzak politikalar izlediğini ve derhal görevden alınması gerektiğini söyledi.

Son olarak, 30 Haziran’da Kocaeli’nde düzenlenecek “Emek Mitingi” için çağrıda bulunan Yücel, asgari ücretle geçinmeye çalışanları, hayat pahalılığı altında ezilenleri mitinge katılmaya davet etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER