21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

TCDD, İZBAN’a Yüzde 350 Zam Yaptı

(İZMİR) – TCDD’nin İZBAN hattı için ray kullanım ücretine yüzde 350 zam yapması tepkilere neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclisi’nin haziran ayı olağan toplantısına katılarak yaptığı konuşmada özetle, “Bir kamu kurumu, ray kullanımına yüzde 350 zam yapıyorsa, burada iyi niyet yoktur” ifadelerini kullandı. 

İZBAN’ın Ray Kullanımına Yüzde 350 Zam

EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu’nun yönettiği toplantıda açıklamalarına devam eden Cemil Tugay, göreve başladığı günden itibaren idari ve mali disiplin sağlamak için çalıştıklarını vurguladı. Cemil Tugay TCDD’nin sorumluluğunu vurgulayarak, “Protokolde şehir içi ulaşımı aksatmayacağı maddesi olmasına rağmen yük trenleri yoğun saatlerde geçiyor, İZBAN bekliyor. Belediyeye ait bir kurum olan İZBAN hattında yüzde 350 ray kullanım zammı yapılması iyi niyetle açıklanamaz” dedi. Tugay, bu durumda ya tüm işletmenin belediyeye devredilmesi ya da tamamen TCDD tarafından yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Ortak Akılla Çözüm Dönemi: İzmir Planlama Ajansı

Cemil Tugay, ayrıca İzmir’in geleceğini planlamak için İzmir Planlama Ajansı’nı kurduklarını ve İzmir’in 50 yıllık geleceğini planlamaya başladıklarını belirtti. Ortak akılla hareket etmenin önemine değinen Tugay, “Hiçbir belediye veya merkezi hükümet tek başına sorunları çözemez. Toplumun bu sürece katılması gerekiyor” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER