19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Google Temsilcileri Mecliste Sunum Yaptı

(ANKARA) – TBMM Dijital Mecralar Platformu Komisyonu, bugün “dijital telif” gündemiyle toplandı. Google Bilgi Teknolojileri Limited Şirketi temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Müdürü Duygu Yücesoy, Türkiye’de haber web sayfalarına 2023 yılında 10 milyar tıklama sağlandığını ve bunun 2 milyon dolardan fazla ekonomik değer yarattığını belirtti.

Google’la Fikir Alışverişi

Dijital telif yasası kapsamında, sosyal medyada içerik üreten kişi veya kuruluşların ürettiği içerikler koruma altına alınacak. Yasa dahilinde içerik hırsızlığının önüne geçilecek. TBMM yasayı geliştirmek amacıyla, dijital çağın devlerinden olan Google ile TBMM’de fikir alışverişinde bulundu.

Google: “Türkiye’de Haber Web Sayfalarına Yılda 10 Milyar Tıklama Sağlanıyor”

Komisyon, AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında toplandı. Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Çağdaş Gazeteciler Derneği temsilcileri de katıldı.

Komisyon Başkanı Yayman, Google’ın dijital telif konusundaki fikirlerini sordu ve Türkiye’nin umutlu bir yaklaşım beklediğini ifade etti. Duygu Yücesoy, her ülkenin habercilik ekosisteminin farklı olduğunu ve olumlu bir yaklaşım içinde olduklarını belirtti.

Google: ”Türkiye’de ofisimiz var, çalışanlarımız var”

Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Başkanı Tolga Sobacı, Google’ın misyonunun dünyadaki bilgileri düzenleyerek herkesin erişebileceği hale getirmek olduğunu söyledi. 2006 yılında Türkiye’de yerleşik ofis kurduklarını ve 2023 yılı itibarıyla 100’den fazla çalışanlarının bulunduğunu belirtti.

”Türkiye’nin Tıklanma Değeri 2 Milyon Dolardan Fazla”

Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Müdürü Duygu Yücesoy, dijitalleşme, eğitim ve girişimcilik ile kültür mirasının tanıtılması alanlarına odaklandıklarını ifade etti. Yücesoy, Türkiye’de haber web sayfalarına yılda 10 milyar tıklama sağlandığını ve bunun ekonomik değerinin 2 milyon dolardan fazla olduğunu belirtti.

Telif Hakları Uzmanı Adrienn Timar, Google’ın haberler sekmesinde güncel haberlere öncelik verdiğini ve haberlerin yanında gösterilen reklamlardan gelir elde ettiklerini açıkladı. Timar, reklamların tıklanmadığı sürece herhangi bir ücret alınmadığını belirtti.

Google yetkililerinden Tolga Sobacı, vergi miktarını açıklayamadıklarını ancak vergi mükellefi olarak ödeme yaptıklarını söyledi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Google’ın halka açık bir şirket olduğunu ve yatırımcıların bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER