22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Müslüm Doğan CHP’ye Katıldı

(ANKARA) – CHP’nin grup toplantısında eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan’ın CHP’ye katıldığı duyuruldu ve kendisine rozet takıldı. Grup toplantısında ayrıca Diyarbakır ve Mardin’deki yangınlarla ilgili DEDAŞ’ın ihmallerini eleştirildi. Genel Başkan Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı’nın ilk açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, çeşitli kuruluşların raporlarının yangınların DEDAŞ’ın ihmallerinden kaynaklandığını ortaya koyduğunu belirtti. 

Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan CHP’ye Katıldı

Eski Kalkınma Bakanı ve 25 ve 26’ncı dönem HDP milletvekili Müslüm Doğan’ın CHP’ye katılımının duyuruldu. Özel, toplantıda ayrıca Osmaniye’nin Dereli Köyü’nden CHP’ye katılan kadınlara rozet taktı.

Yangınların Sorumlusu DEDAŞ 

Özel, Diyarbakır ve Mardin’deki yangınlarda 15 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, DEDAŞ’ın ihmallerine dikkat çekti. “DEDAŞ’ın yangına davetiye çıkardığını ifade eden raporlar, şirketin gerekli tedbirleri almadığını gösteriyor. DEDAŞ, bölgedeki en çok şikâyet edilen kurumdur” dedi. 

CHP Orman Yangınları Araştırma Önergesini Meclise Sundu 

Özel, CHP’nin orman yangınlarıyla ilgili Meclis’e araştırma önergesi sunduğunu belirtti. “Orman yangınlarının tüm yönleriyle araştırılması, sorumlulukların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi gerekiyor. AK Parti ve MHP’nin bu önergeye karşı tutumunu yakından takip edeceğiz” dedi.

Özgür Özel Ekonomik Durumu ve Tasarruf Paketi Eleştirdi

Özel, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek, “Tasarruf paketi açıklandı ama israf devam ediyor. Gerçekleşen yine israf yine masraf, yoksullaşan yine vatandaş, zenginleşen yine yandaş. Temsil ve tanıtma giderleri arttı. Kamu binaları kiralama giderleri ve taşıt kiralama giderleri yükseldi. Tasarruf edilmesi gereken yerde israf ediliyor” ifadelerini kullandı.

“Depremzedeler Yalnız Değildir, Hepimiz Onların Yanındayız”

Özel, 6 Şubat depreminin ardından Malatya’daki durumu değerlendirdi. “Malatya’da 100 depremzeden 94ü sokakta. Söz verilen konutların yüzde 12’si yapılmış. Hükümet, depremzedelerin barınma krizini çözmekte yetersiz kaldı” dedi.

Özel, Antakya ve Kahramanmaraş’taki depremzedelerin adalet arayışı hakkında konuştu, Özel adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. “Bu yaptıklarınızı yanınıza bırakmayacağız. Depremzedeler yalnız değildir, hepimiz konunun takipçisiyiz. Depremde zarar gören binalarla ilgili davalar sürüyor. Bu sorunları yakından takip edeceğiz ve adaletin sağlanması için mücadele edeceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER