20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

İzmirli Moto Kuryeler Adalet İstedi

(İZMİR) – İzmir’de moto kuryeler, trafik kazaları ve saldırılar sonucu ölen meslektaşlarına dikkat çekmek için eylem düzenledi. “Yaşamak istiyoruz” sloganıyla düzenlenen eylemde ölen arkadaşlarını anan moto kuryeler, kuryelik mesleğinin tehlikeli işler statüsüne alınmasını istedi. 

İzmir’in Konak ilçesi Fahrettin Altay bölgesinde toplanan moto kuryeler, buradan hareketle Cumhuriyet Meydanı’na konvoy yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapan moto kuryeler, “Yaşamak istiyoruz. Ailelerimizi de yaşatmak istiyoruz” diyerek kuryelik mesleğinin bir an öce tehlikeli işler statüsüne alınmasını istedi. Ata Emre Akman, Tevfik Arayıcı, Muhammed Çetinkaya başta olmak üzere ölümlere dikkat çeken moto kuryeler, mesai sırasında ölen arkadaşlarının davalarının takipçisi olduklarını kaydetti.

Adalet Yerini Bulmalı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 9 Aralık 2023 tarihinde moto kuryelik yaparken hayatını kaybeden 25 yaşındaki üniversite öğrencisi Tevfik Arayıcı’nın annesi Bahar Arayıcı, “Oğlum Karabük’te okuyordu. Gönderdiğim harçlık yetmediği için moto kuryelik yapıyordu. Orada alkollü bir cani oğlumun şeridine geçerek, oğluma vurup öldürüp kaçmış, ölüme terk etmiş. Bir de caniyi serbest bıraktılar. Oğlumu öldürenlerin yargılanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Mahsun Korkmaz: “Adalet arayışımız devam edecek”

6 yıldır moto kuryelik yapan Mahsun Korkmaz da “Şu anki konumuz trafikte öldürülen kuryeler değil. Hunharca katledilen Tevfik Arayıcı. 17 saat boyunca can çekişerek öldü. Şu an katili serbest bir şekilde dolaşıyor. Ata Emre Akman’ın da mahkeme süreci başlayacak. Onun da takipçisi olacağız. Muhammed Çetinkaya da 12 kurşunla öldürüldü. Samet arkadaşımız boğazı kesilerek öldürüldü. Bizim buradaki sorunumuz trafikte ölen kuryeler değil, hunharca katledilen kuryeler. Adalet arayışımız devam edecek. Eğer ki bu adalet arayışında istenilen sonuç halkın kalbini ferahlatmıyorsa, adalet arayışımız süresiz nöbet haline gelecek” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER