18.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Erdoğan’dan Bir Dönüş Sinyali Daha: “Sayın Eset”

(İSTANBUL) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulur mu” sorusuna “Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Suriye’yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz” yanıtını verdi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, İstanbul’da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uzun süre devam ettirdiği “Katil Eset” söyleminin yerini “Sayın Eset” seslenişinin aldığı görüldü.

“Sayın Eset’le Görüşürüz”

Erdoğan, “Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulur mu?” sorusuna, ”Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yani biz Suriye ile bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Ve Suriye’nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Ve nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak, geçmişte ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz sayın Eset’le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın ‘olmaz’ diye kesinlikle bir şey mümkün değil, yine olur ve Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok” yanıtını verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER