22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Pir Sultan İle Paul Gerhard Kilisede Buluştu

(KÖLN) – Alevi inancının önemli temsilcilerinden ve ulu ozanlarından Pir Sultan Abdal ile 16. yüzyılda yaşamış olan Alman Teolog Paul Gerhard kilisede şiirler ve bağlamayla anıldılar.

BAT-Cemevi’nden yapılan açıklamaya göre, Berlin’de bulunan Evangelische Luisen Kilisesi Cemaati ve Berlin Alevi Toplumu – Cemevi (BAT – Cemevi) Pir Sultan Abdal ile Paul Gerhard’ı buluşturdu. İki inancın da önemli isimleri Pir Sultan Abdal ile Paul Gerhard’ın buluşmasında barış ve hoşgörü mesajı verildi. Berlin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Dede Musa Gönül ile Cemevi Yönetim Kurulu üyesi Kadir Şahin, BAT-Cemevi’ni temsil ederken, Evangelische Luisen-Klisesi Cemaati’ni ise Papaz Anne Hensel ile Rheinhard Fischer temsil etti.

Kilisede Musa Gönül ve Anne Hensel Eserlere Hayat Verdi

Evangelische Luisen Kilisesi’nde yapılan etkinlikte Dede Musa Gönül, Pir Sultan Abdal’a ait nefesleri bağlamasıyla çalıp seslendirdi. Papaz Anne Hensel ise Paul Gerhard’a ait şiirlerinden bestelenmiş şarkıları piyanoyla çalıp seslendirdi.

Musa Gönül, Alevi İnancını Anlattı

Gönül, alevi inancını anlatırken “Biz Aleviler hoşgörüyü kalbimizde yaşarız, yaşatırız. Dünyanın her bir köşesine barış gelmesi ve insanların birbirini olduğu gibi kabul edip hoşgörü içinde yaşamasını istiyoruz. Bizim şimdiye kadar başlattığımız bir savaş veya bir kavga tarihte yoktur. Şimdiye kadar sadece bize yönelik saldırılarda kendimizi savunmaktan başka bir şey yapmadık. Hoşgörüyle insanı olduğu gibi kabul edersek dünyada sorun kalmaz. Gelin canlar bir olalım, birlikte yaşayalım. Bizim için vatan sadece doğduğumuz yer değil, doyduğumuz ve çalıştığımız yerdir. Berlin Alevi Toplumu olarak biz Berlin’i vatan kabul ettik” dedi. Cemevi yönetim kurulu üyesi Kadir Şahin ise etkinlikte Berlin Cemevi’nin kuruluş tarihini anlatan sunumda bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER