22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

CHP Yurt Dışı Çalıştayı Başladı

(İSTANBUL) – CHP’nin İstanbul Planlama Ajansı’nda düzenlediği ve üç gün sürecek “Yurt Dışı Birlikleri İkinci Yüzyıl Vizyon Çalıştay”ı başladı. Çalıştayın ilk günkü programına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları İlhan Uzgel ve Ensar Aytekin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

Örgütlenmeden Sorumlu Aytekin: “Yurt dışı katılım yüzde ellilerde”

CHP Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, “Yurt dışında 2023 seçimlerine katılım oranı yüzde 50’yi bulamadı. Seçim sonuçlarına baktığımızda iktidar partisinin bizim iki katımız kadar oy aldığı gerçeği de gözler önünde. Bu sonuçlara baktığımızda Türkiye’de son seçimlerdeki birinciliğimizi, yurt dışında da birinciliğe taşımak gibi ağır bir sorumluluğumuz olduğunun hepimizin farkındayız” dedi.

Mehmet Tüm: “Yurt dışı örgütlenme çalışmaları, seçimlerde etkisini artıracak”

Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi üyesi Mehmet Tüm de şöyle konuştu:

“Halkımızın bu değişime, bu umuda ihtiyacı vardı. Bu sonuçlar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir neferinin başarısıdır.  Hepinize bugüne kadar halk, attığınız sorunlar, verdiğiniz emekler için. Yurt dışı örgütleme çalışmalarının önümüzdeki seçimlerde partimizin gücünü ve etkilerini daha da artıracağına inancım tamdır. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları özetlersek, Almanya’da bugüne kadar kurulmuş olan 16 birlik ve 4 tane temsilcilikle Cumhuriyet Halk Partisi Almanya Birlikleri Federasyonu kuruldu. Fransa’da Paris Birliği kuruldu. Paris’te birlik sayısı 7’ye çıktı. Yakında Fransa Federasyonu’nu kuracağız. Londra’da birlik kongresi yapıldı. Bir ilk yaşandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhuriyet Halk Partisi Kıbrıs Birliği kuruldu. Partimizin tabelası ilk kez Kıbrıs’ta asılmış oldu”

Özgür Özel, çalıştayda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

”Yurt dışı seçmenlerde oy kullanma oranının yüzde 50’lerde kalıyor olması hem de en üst düzey motivasyonun yaşandığı yüzüncü yıldaki seçimde dahi yüzde 50 oranında kalması ve yapılan bütün analizlerde sandığa gitmeyen seçmenin aslında Türkiye’deki iktidara yakın bakmayan, uygulamalarından memnun olmayan, sandık başına gittiği takdirde iktidardan yana oy kullanmayacak seçmen olduğuyla ilgili ortaklaşılan tespitler aslında önümüzde ne büyük bir görev, fırsat olduğunu da ortaya koyuyor. Hep birlikte biz ulaşamadıklarımıza ulaşmak, ikna edemediklerimizi ikna etmek ve onları sandığa çağırma noktasında ne kadar başarılı olursak işte aradaki fark o kadar hızla kapanacak. Ve bu sefer biz belki bir sonraki seçimden sonra hep yurt içinde hem yurt dışında birinci parti olabilmiş olmanın mutluluğunu birlikte paylaşacağız.

İmamoğlu, yaptığı konuşmada CHP’nin evrensel değerler üzerinde anlam ifade ettiğini belirtti. İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ülkeyi kuran azmin ve iradenin partisi olduğunun hepimiz farkındayız. Elbette ki demokrasinin en önemli savunucusuyuz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını gerçekten dünya ekseninde hak ettiği yere taşıma; yine evrenselliğin, modernliğin rotasına oturması noktasında büyük emeği ortaya koymakla sorumlu olan insanlarız. Bu mücadelede inşallah vermiş olduğumuz mücadelenin sonucu elde edeceğimiz başarıların sadece ülkemiz için önemli olmadığını, sınırlarını aştığını, belki de özellikle 31 Mart seçimlerinden hemen sonra en derin şekilde yaşayan ve hisseden insanlar sizlersiniz.

Ayşegül Ovalıoğlu: “Herkesin gözü kulağı CHP’de”

Bakırköy Belediye Ayşegül Ovalıoğlu da “Ülke dışındaki yurttaşlarımız pek çok şehrimizden daha yüksek sayıda bir seçmen grubunu oluşturmaktadır. Onlar da Türkiye’de bize inanan milyonlar gibi partimizin kalkınmış ve aydınlık bir gelecek özlemini, umudu olduğunu hissetmek istiyor bizlerden. Kalbi Türkiye için atan milyonlar, yurt dışında göçmen, Türkiye’de gurbetçi olmanın hüznünü, ülkesinin umut dolu geleceğinde sevince dönüştürmek istiyor. Emin olun, herkesin gözü kulağı Cumhuriyet Halk Partisi’nde” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER