22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

AGİT-PA Genel Kurulu Bükreş’te Gerçekleşti

(ESKİŞEHİR) – Bükreş’te devam eden AGİT Parlamenter Asamblesi (AGİT-PA) Genel Kurulu, Avrupa’nın dört bir yanından gelen parlamenterleri bir araya getirdi. 28-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ve uluslararası güvenlik, insan hakları ve demokrasi gibi konuların ele alındığı toplantıda, Ukrayna’daki durum ve çocuk ölümleri gündemin önemli başlıkları arasında yer aldı.

AGİT-PA Genel Kurulu’nda Ana Gündem Ukrayna

AGİT-PA Genel Kurulu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üyesi ülkelerden parlamenterlerin katılımıyla gerçekleşiyor. Toplantının ev sahibi Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen genel kurulda, çeşitli ülkelerden gelen temsilciler küresel güvenlik ve istikrar konularını tartışıyor. Genel Kurulda, Ukrayna’daki savaşın insani sonuçları ve çocuk ölümleri hakkında yapılan konuşmalar dikkat çekti.

Katılımcı ülkeler şu şekilde: Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Andorra, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Birleşik Krallık, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Kanada, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Moldova, Moğolistan, Monako, Norveç, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Vatikan, Yunanistan

Türkiye’den AGİT-PA’ya CHP Milletvekilli Ali Öztunç da Katıldı

Türkiye’den CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da genel kurula katılarak bir konuşma yaptı. Öztunç, konuşmasında Ukrayna ve Gazze’de yaşanan çocuk ölümlerine dikkat çekerek, her iki bölgedeki insani krizlere karşı duyarlılık çağrısında bulundu.

”Çocuklar Arasında Ayrım Yapmak İnsani Değerlere Aykırıdır”

“Ukrayna’da soykırım yapılıyor; evet, doğru. Ama soykırım sadece Ukrayna’da yok. Aynı zamanda Gazze’de de soykırım var. Ukrayna’da ölen çocuklar için üzülüyoruz, gözyaşı döküyoruz, canımız yanıyor; peki Gazze’de ölen çocuklar için de üzülmemiz gerekmiyor mu?” diyen Öztunç, çocuklar arasında ayrım yapmanın insanlık değerlerine aykırı olduğunu vurguladı. İki gündür Ukrayna’nın konuşulduğunu belirten Öztunç, Filistin-Gazze konusunun AGİT-PA’nın gündeminde yeterince yer almadığını eleştirdi ve “Eğer çocuklar arasında ayrım yapmazsak, dünyaya barış gelir” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER