21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

İngiltere’de Seçime Dört Gün Kala

(ESKİŞEHİR) – İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 22 Mayıs 2024’te ülkesini erken seçime götürme kararı vermiş ve 4 Temmuz 2024 seçim tarihi olarak ilan edilmişti. Altı ay öne alınmış olan seçim kararının sonuçları, tarih yaklaştıkça anketlerde daha tutarlı sonuçları yansıtmaya başladı.

Erken Seçim, Muhafazakarlara Bir Kez Daha Kazandırabilecek mi?

14 yıllık iktidarın ardından, geçtiğimiz birkaç yıldır azımsanmayacak derecede kan kaybına uğramış olan Muhafazakar Parti, ülkedeki enflasyonun düşmeye başlamasıyla beraber olumlu bir ivme yakalayacağını düşünerek seçimleri altı ay öne çekti.

Muhafazakarların Hesabı, Çarşıya Uymayabilir

Sunak Hükümeti yaptığı hamlenin seçimi kazandıracağına emin görünmesine karşın; güncel anketler aksini gösteriyor. Muhafazakar Parti anketlere göre ikinci sırada yer alıyor ve İşçi Partisi birinci sırayı alırken oy farkını tam ikiye katlamış durumda. Anketlerin ortalaması İşçi Partisi’ni %40, Muhafazkar Parti’yi %20’lerde göstermekte.

İngiltere’de Seçmen Pusulada Hangi Parti ve Başkan Adaylarını Görecek

İngiltere’de 4 Temmuz’da toplamda 5 parti yarışa girecek. Muhafazakar Parti ve Başkanı Rishi Sunak, İşçi Partisi ve Başkanı Keir Starmer, Liberal Demokrat Parti ve Başkanı Ed Davey, Reform Partisi ve Başkanı Richard Tice ve son olarak, Yeşiller Partisi ve Başkanları Carla Denyer ve Adrian Ramsay seçimlere katılacaklar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER