19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

İsrafil Erbil Serbest

(İSTANBUL) – Britanya Alevi Federasyonu’ndan (BAF) yapılan açıklamaya göre BAF kurucu başkanı İsrafil Erbil, 2 Temmuz anması için geldiği Türkiye’de yine gözaltına alındı.

Türkiye saatiyle saat 05:00 civarı iniş yaptığı İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan Erbil, 2019 ve 2020 yıllarında Maraş katliamında kaybedilen canları anmak için yaptığı konuşmalar sebebiyle açılan sindirme/korkutma amaçlı davalardan ötürü 2021 ve 2022 yıllarında da gözaltına alınmıştı.

Britanya Alevi Federasyonu en üst perdeden cevap veriyor

BAF’tan yapılan açıklamada özetle, “Alevilere yönelik yapılan katliamları kınamaya ve devletin sorumluluğunu hatırlatmaya devam edeceğiz. Örgütlü Aleviler, Alevi kurumları ve Alevi dostları olarak katliamcı ve faşist zihniyeti her koşulda ve her yerde mahkum etmeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulunuldu.

İsrafil Erbil’in beyanatlarının sadece kendisine ait olmadığını, BAF’ın da kurumsal görüşü olduğunun dile getirildiği açıklamada AKP-MHP faşist ortaklığının haksız, hukuksuz ve keyfi tavırları kınandı.

Alevi Kurumları Sahada

Türkiye Alevi Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç, Britanya Alevi Federasyonu Eşit Başkanı Müslüm Dalkılıç, Avukat Seyit Sönmez ve canlar İsrafil Erbil’e destek için sahada.

Duruşma Tarihi 17 Temmuz 2024

Telefonla ulaştığımız İsrafil Erbil, daha önce ifadesi alınmış olmasına karşın yakalama kararının hukuksuz biçimde sürdürüldüğünü ve tekrar gözaltına alındığını söyledi.

Erbil açıklamasında, “Nöbetçi hakime ifademizi verdik, görüşlerimin arkasında olduğumu ilettim. 17 Temmuz 2024’te Maraş’ta bir duruşma tarihi verildi” ifadelerinde bulundu.

Günelleme: İsrafil Erbil Serbest bırakıldı

İsrafil Erbil, serbest bırakılmasının ardından basın açıklamasında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER