18.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

CHP ve DEM Parti’nin 2 Temmuz Açıklamaları

(SİVAS) – Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında, Madımak Oteli’nin yakılarak 33 kişinin katledildiği Madımak Katliamı’nın 31’nci yılında canlar anılıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı olarak ilk kez katıldığı anmalarla ilgili Özgür Özel cesur açıklamalarda bulundu. Tuncer Bakırhan da daha güçlü bir mücadele yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özgür Özel: “Bizim kültürümüzde insan yakmak var mı?”

Özel basın açıklamasında özetle, “CHP’nin genel başkanı olarak ilk 2 Temmuz. Partideki tüm kademelerdeki yöneticilerimizle birlikte ailelerin yanında olmaya geldik. İki önemli karar alınmadan bu mücadele durmayacak. Elbette her sene geleceğiz burada anacağız. Otuz birinci yılı birinci yıl kabul ediyoruz. Birinci talep, Madımak’ın bir utanç müzesi olmasıdır. Bilim ve Kültür Merkezi yazısını gören ailelerin içi yanıyor. İnsan yakmak bizim kültürümüzde var mı diyorlar. Burası utanç müzesi olacak. İkincisi de istinafta umudumuzu sürdürüyoruz. Eninde sonunda bu kararların bozulup bunun insanlığa karşı suç olarak nitelendirilmesi gerekiyor. İnsanlığa karşı suç kararı verilene kadar hiçbir kararı tanımıyoruz. Bu kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Dönemin Siyasileri İçeride Yananların Acısını Paylaşmadı

Bakırhan açıklamasında özetle, “Öncelikle 33 canımızı saygı ve minnetle anıyoruz. İnançlarını yaşatmak için, daha demokratik, özgür bir ülke için yaşamlarını yitirdiler. Bile göre gelen bir cinayetti. Dönemin cumhurbaşkanı ve başbakanının açıklamalarına bakıldığı zaman, yaşamını yitirenler değil, dışarıda kalanların başına bir şey gelmemesinden dolayı sevinçlerini dile getirdiler. İçeride yananlar Alevi olduğu, Kürt olduğu, emekçi olduğu için anma, o acıyı paylaşma ihtiyacı bile duymadılar. Bu katliamları unutmayacağız, Türkiye’de ilk defa olmuyor; ama bunların bir son bulması gerekiyor. Bunun için de Alevisi, Kürdü, demokratı, kadını, genci hep birlikte bu cezasızlıkla sonuçlanan ve asıl faillerinin yargılanmadığı bu katliamların son bulması için daha güçlü bir mücadele yürütmemiz lazım” ifadelerinde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER