23.5 C
İstanbul
6 Temmuz 2024, Cumartesi

Çorum Anmasının Ardından

(İSTANBUL) – Bu yıl 44’ncüsü gerçekleşen ve çok sayıda Alevi kurumunun Türkiye ve Avrupa’dan gelerek destek verdiği Çorum Katliamı anma etkinlikleri, sabah 10:00’da toplanmaya başlayan canların 12:00’de korteje girmesi ve Kadeş Barış Meydanı’na varması, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından meydanda düzenlenen anma programında konuşmalar ve semah gösterileriyle sonlandı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, Britanya Alevi Federasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Türkiye Alevi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu temsilcilerinin bulunduğu meydanda aynı zamanda CHP milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Mehmet Tahtasız, DEM Parti Milletvekili Celal Fırat, sendika temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve Delil Uyandırma

Meydanda düzenlenen programda 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Naima Nayman ve Dede Şahin delil uyandırdı ve sonrasında semah dönüldü.

Kadeş Meydanı’na Anıt Talebi

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez kurumlar adına yaptığı ortak açıklamasında, “Biz Aleviler olarak Çorum’da ve başka bir yerde bir daha katliam yaşanmasını istemiyoruz. Bunun için de Çorum Kadeş Barış Meydanı’na bir anıt dikilmesini talep ediyoruz. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz. Bu nedenle Çorum katliamı dosyasının da yeniden açılmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Haber Masası
Haber Masası
Aradığımız gerçek, bulduğumuz ve bildiğimiz, güvendiğimiz yegane şey gerçek. Yol TV halkındır ve her dem gerçek!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,589TakipçiTakip Et
48AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER