19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Halk, Şimşek’in Asgari Ücret Açıklamasına Tepkili

(İSTANBUL) – Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, “Türkiye’de asgari ücret düşük değil” açıklaması, İstanbul Eminönü’nde vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bir televizyon programında konuşan Şimşek, “Asgari ücret yılbaşında yüzde 49 arttı. Türkiye’de asgari ücret düşük değildir,” ifadelerini kullanmıştı.

”Bizim Asgari Ücretimiz Onların Bahşişi Bile Değil”

Emekli Sabri Erötgen, “Bir ayda 10 gün karnımız doyuyorsa 20 gün açız. Kiralar, faturalar, banka borçları çok fazla. Ben bittim, 74 yaşındayım. Mehmet Şimşek’e bir şey diyemem,” dedi. Torunuyla İstanbul’a gelen Gülseren Karakaya ise, “Bizim asgari ücretimiz onların bahşişi bile değil. Hangi ekonomi, hangi emeklilik?” diyerek şikayetini dile getirdi.

“Asgari Ücretle Kim Geçinebiliyor?”

Başka bir vatandaş, “Asgari ücretle kim geçinebiliyor? Kiralar 10 bin liradan aşağı değil. Pazar alışverişinde elimiz boş dönüyoruz,” diyerek tepkisini dile getirdi. Bir diğer vatandaş ise, “Onların tuzu kuru. 10 bin lira maaşla ne olur Türkiye’de? Sadaka gibi veriyorlar,” şeklinde konuştu.

”Şimşek Ekonomi Bakanı Olamaz”

Bir vatandaş ise Mehmet Şimşek’in bakanlığıyla ilgili olarak, “Mehmet Şimşek’ten Türkiye’de ekonomi bakanı olmaz. İngiltere’de yaşamış, sterlinle alışveriş yapmış biri Türkiye’de ancak emekçi halk için yıkım olur. Kararları halk için ölüm fermanıdır,” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER