18.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Birleşik Krallık Sandık Başında

(İSTANBUL) – Anketlere göre 14 yıllık Muhafazakar Parti iktidarının sona ermesinin beklendiği Birleşik Krallık’ta oy verme işlemi başladı. Oy verme işlemlerinin saat 22:00’e kadar süreceği Birleşik Krallık’ta ilk kez İngiltere, İskoçya ve Galler’de sandık başında kimlik ibraz edilmesi zorunlu tutuldu.

46 milyon kişinin oy vereceği Birleşik Krallık’taki seçimlerde 650 sandalye bulunan Avam Kamarası için 4 bin 517 aday yarışıyor. Sandıkların geç saate kadar açık olması sebebiyle, sonuçların 5 Temmuz 2024 sabahı ancak netleşmeye başlayacağı öngörülüyor.

Muhafazakar Partinin Sandıkta Çöküşü

Bir önceki dönem 365 sandalyeye sahip muhafazakar partinin bu seçimlerde büyük kan kaybederek 100 sandalyenin altına kadar düşebileceği, anket sonuçları doğrultusunda öngörülüyor. İşçi Partisi’nin ise 400 sandalyenin üzerine çıkması bekleniyor.

22 Mayıs’ta seçim kararı alarak ülkeyi zamanından altı ay önce seçime götürmeyi kararlaştıran Muhafazakar Parti lideri ve başbakan Rishi Sunak, ekonomik gelişmelerden medet umarak aldığı bu karar konusunda eleştiri oklarının hedefi olmuş, parti içerisinde ‘kumar oynamakla’ itham edilmişti.

Yeni Dönemin Kuvvetle Muhtemel Başbakanı Keir Starmer

Birleşik Krallık’ta seçimlerde en çok milletvekili çıkartan partinin lideri başbakan seçiliyor ve Kral/Kraliçe tarafından hükümeti kurmakla görevlendiriliyor.

Keir Starmer, bugün yaptığı açıklamada Birleşik Krallık’ta “yeni bir sayfa” açılacağını söyledi. Brexit sonrası adanın düştüğü uçurumu, kurumlardaki yozlaşmayı ve sayısız skandalı ada halkı pek affetmemiş olacak ki anketler Starmer’ın ezici bir çoğunlukla başbakan olacağında hemfikir.

Corbyn Bağımsız Aday

Yaşanan anti-semitizm tartışmalarının neticesinde İşçi Partisi liderliğinden uzaklaştırılan Jeremey Corbyn ise İşçi Partisi’nden aday olması Londra’da Islington North seçim bölgesinde yarışıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER