18.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Madımak Haykırışı Yankılandı, Salonlar Doldu

(İSTANBUL) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) tarafından uzun süredir yürütülen Madımak Katliamı Hafıza Merkesi projesinin belgesel ayağı olan ve Ümit Kıvanç tarafından yönetilen “Çok Kötü Bir Şey Oldu” isimli Madımak belgeseli Almanya, İsviçre, Avusturya ve İngiltere’de sinema salonlarıyla buluştu ve büyük yankı uyandırdı.

Projenin ilk olarak Türkiye’de başlayan ve Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen galası ve devam etmekte olan kent özel gösterimlerinin ardından, Avrupa gösterimlerinin de birçoğu gerçekleşti.

Hüseyin Mat: “Davamıza Sahip Çıkalım”

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat, sosyal medya hesabından yaptığı iki farklı açıklamada özetle, “Kendi davasına sahip çıkmayan bir toplum, yaşadığı katliamları ve çektiği acıları yaşamaya devam eder. Katılım gösteren ve emeği geçen tüm canlara teşekkürler” dedi.

Özkan Lafatan: “Toplumumuz Belgeseli Sahiplendi”

AABK Medya Sorumlusu ve Yol TV Genel Müdürü Özkan Lafatan, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Bizim gündemimiz Madımak Katliamı Hafıza Merkezi. Unutmayacağız, yüzleştireceğiz. Toplumumuz belgeseli sımsıkı sahiplendi. Aşk ile sarıldı verilen emeklere, mücadelemize” ifadelerinde bulundu.

Almanya’da 28 Sinemada Gösterim

Almanya’da 2 Temmuz 2024 günü yirmi sekiz sinema salonunda gösterim gerçekleşti.

Aachen, Apollo Cinemas Multiplex in Gelsenkichen, Bali Kino Alzey, Berlin Neukölln Arcaden, Central Kino Freudenstadt, CINECITTA Multiplexkino, CinemaxX Augsburg, CinemaxX Bielefeld, CinemaxX Essen, CinemaxX Hamburg Dammtor, CinemaxX Heilbronn, CinemaxX Kiel, CinemaxX München, CinemaxX Sindelfingen, CinemaxX Stuttgart, Cinestar Frankfurt Mertopolis, Göppingen- Staufen Movieplex, Hof Central Kino, Kinos im Andreasstadel Regensburg, Lichtspiel- und Kunsttheater Schauburg-Dortmund, Luxor Filmpalast Walldorf, Odeon Kino Bamberg, Park-Theater Lüdenscheid, Pforzheim Kino, UCI Bochum, UCI Duisburg, UCI Hürth, UCI Neuss sinemalarında gösterimi gerçekleşen belgesel yapım, tarihine sahip çıkmak isteyenleri salonlara topladı. Ayrıca 30 AKM ve Cemevi’nde de gösterimlerin 27’si gerçekleşti.

İsviçre’de 4 Salonda Gösterim

İsviçre Alevi Federasyonu (Alevi Swiss) tarafından organize edilen gösterimlere de ilgi büyüktü. Basel’de Kino Rheincenter Weil am Rhein, Aararu’da Kino Aarau, Solothurn’da Kino Capitol’da gösterimlere katılım tamdı. Fribourg’da ise 7 Temmuz’da Cinemotion Rex’de gösterim olacak.

Henüz Gerçekleşmemiş Gösterimler

Gösterimleri kaçıranlar veya tekrar izlemek isteyenler için ve ilk kez seyirciyle buluşacağı ülkelerin de gösterim listesi AABK tarafından tarih sıralamasına göre tekrar duyuruldu.

Almanya

Mönchengladbach AKM – 06.07.2024
Saarbrücken AKM – 06.07.2024
Weingarten AKM – 06.07.2024

Avusturya

Vorarlberg AKM – 06.07.2024

İsviçre

Fribourg – Cinemotion Rex – 07.07.2024 – Saat 17:00

Avustralya

Melbourne – Hallac-ı Mansur Cemevi – 07.07.2024 – 13:00

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER