20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Garip Dede’de Muharrem: Kerbela’dan Bugüne Haksızlığa Karşı Bir Sofra

(İSTANBUL) – Masum-u Pak ve Fatıma Ana oruçlarından sonra, 7 Temmuz itibarıyla başlayan Matem Orucu, yurt çapında ve dünyada birçok AKM ve Cemevi’nde beraber açılıyor. İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Dergahı Vakfı da onlardan biri.

Matem Orucu dün ilk kez açıldı. Bugün de Hakk aşkına tutulan oruçlar, Garip Dede’de bir araya gelinerek açıldı, lokmalar pay edildi, mersiyeler okundu.

Garip Dede Dergahı’ndan Açıklama

Vakıf Yönetim Kurulu, resmi X (Eski adıyla Twitter) hesabından 7 Temmuz’da yaptığı açıklamada canlara şu şekilde seslendi:

“‘Hakikat ve adaletin kaynağı eşitliktir’ diyen Şah Hüseyin’in aşkıyla, Muharrem orucumuz başlıyor. Tüm canlarımızı Dergahımız’a, muhabbetlerimize ve oruç açma lokmasına bekliyoruz. Hak Muhammed Ali tutulan oruçları dergah-ı izzetinde kabul eylesin.”

Garip Dede 12 Gün Boyunca Açık

12 gün boyunca canları cem olmaya çağıran Garip Dede, “muhabbetimizi yapalım, orucumuzu birlikte açalım” diyerek sesleniyor.

Garip Dede YK Başkanı ve DEM Parti Milletvekili Celal Fırat’ın Mesajı

Kurulan elliye yakın masada yüzlerce canın buluştuğu akşamlara Celal Fırat da katılıyor. Fırat açıklamasında, “İyi niyetle tutulan oruçlar Hakk katında kabul olsun, güzelliklere vesile olsun. Bozatlı Hızır cümle canların yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER