21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

Lenarcic UCPM’in İmzalanması İçin Türkiye’ye Geliyor

(ANKARA) – Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Komiseri Janez Lenarcic, Türkiye’nin Birlik Sivil Koruma Mekanizması’na (UCPM) katılımı öngören yeni anlaşmanın imza töreni için yarın Türkiye’ye gelecek.

AB Komisyonu’nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Komiseri Janez Lenarcic, yarın Türkiye’yi ziyaret edecek. Lenarcic, Türkiye’nin UCPM’e katılımını öngören yeni anlaşmanın imza törenine katılacak.

Birlik Sivil Koruma Mekanizması (UCPM) Nedir?

Mekanizma, Üye Devletler ve diğer Katılımcı Devletlere öncelikle insanları fakat aynı zamanda çevreyi ve kültürel mirası da dahil olmak üzere mülkiyeti terör eylemlerinin sonuçları da dahil olmak üzere her türlü doğal ve insan yapımı tehlikenin etkisine karşı, teknolojik, Birlik içinde ve dışında meydana gelen radyolojik veya çevresel felaketlerden, deniz kirliliği ve sağlıkla ilgili acil durumlardan korumak için destek sağlar.

Afetlere hızlı müdahale sağlamanın yanı sıra UCPM, afetlerin önlenmesi ve afetlere hazırlıklı olma konusunda etkili ve tutarlı bir yaklaşımı teşvik eder. Bu bağlamda UCPM, iklim değişikliğinin olası etkilerini de dikkate alarak Avrupa düzeyinde riskler ve risk yönetimi yetenekleri hakkında bilgi paylaşımına yönelik bir çerçeve sağlar.

Janez Lenarcic Kimlerle Görüşecek?

AB-Türkiye Delegasyonu’nun resmi X (Eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada, “Komisyon Üyesi Lenarcic, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AFAD Başkanı Okay Memiş ile görüşecek” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER