19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Özel, Grup Toplantısında Konuştu: TÜİK Kul Hakkı Yiyiyor

(ANKARA)– TBMM’deki grup toplantısında konuşan CHP lideri Özel, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarını eleştirdi ve yapılanın “kul hakkı yemek” olduğunu söyledi. TÜİK eliyle dar gelirlilere karşı bir ihanetle karşı karşıya olunduğunu ifade etti.

Özel ayrıca vatandaşlara seslenerek, “Türkiye bu akşam saat 21.00’da ayağa kalk! Evlerinizdeki ışıkları yakıp kapatın. Kendinizi gösterin” ifadelerinde bulundu.

Özgür Özel’in partisinin grup toplantısında öne çıkan konuları şöyle:

“TÜİK Kul Hakkı Yiyiyor”

“Türkiye’de yoksullara dar gelirlilere bizzat bir devlet kurumu eliyle yapılan, sürdürülen açık bir ihanetle karşı karşıyayız. Açıkladığı enflasyon rakamı istatistik falan değil, ekmek ekmek cebe giren ekmek, kursaktan geçen lokma çocuğa alınacak süt evde yakılacak kömür doğalgaz buna göre zam alıyor insanlar. ENAG’a göre zam verse iki kat zam alacak TÜİK’e göre yarısı veriliyor. Tam olarak kul hakkı yemek varsa, kul hakkı yemenin tanımı neyse TÜİK eliyle bu iktidarın herkese yaptığının adı da budur.”

“Madımak’ta Katledilen 33 Canımızı ve Ailelerini Selamlıyoruz”

“Geçen hafta Sivas’taydık. 31 yıllık bir insanlık ayıbının 31. yılında ama birinci yılındaki kadar tepkili, yüreğinde acıyı hisseden ve adalet arayışındaki inancımızla Sivas’ta hep birlikteydik. Buradan, Madımak’ta katledilen 33 canımızı ve o günden bu yana acıyı yüreğinde hisseden aileleri, davayı ilk günden itibaren büyük bir sabırla, kararlılıkla takip eden hukukçu dostlarımızı, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki canlarımızı ve o canların can dostu tüm insanlarımızı saygıyla selamlıyoruz.”

Avrupa’da Gerçekleşen Seçimler ve CHP

“Toplumu bölüp, nefret üretenler Avrupa’da güçlenerek, faşizmi hortlatarak aşırı sağı yükselmeye çalışıyorlar. Bunun formülü soldadır. Yoksulların karnını doyurmak ve eşitlikçi politikalar üretmek bizim işimiz. 31 Mart’ta biz sizinle kavga etmeyeceğiz, yoksullar için, asgari ücretliler için, emekliler için kavga eden CHP’nin başarısı bugün sosyalistin cümleleridir. Pedro Sanchez, başardı. İngiltere İşçi Partisi Parlamentoda büyük çoğunluğu sağladı. Paris’te aşırı sağ tehlikesi varken, Avrupa’da en çok soydaşımızın olduğu üç ülkeden biri Fransa. Fransa’da demokrasi güçleri birleşti. İlericiler, solcular birinciliği elde etti. Türkiye’de formülü bütün Avrupa’ya ve dünyaya bir kere daha hatırlatıyorum. Dünyanın bütün demokratları bir araya gelecek faşizmi eninde sonunda yenecek. Sosyalist enternasyonal, dünyadaki akraba partilerle çok ağırlıklı bir yapıdır.”

Kadının Soyadı Tartışmaları

“Meclis’te bugünlerde Torba Yasa’da kadının soyadıyla ilgili düzenleme var. AYM hangi soyadını kullanacağına kadın karar verir diyor. Bunun üzerine AK Parti şunu diyor, Kadın kocasının soyadını kullanır fakat isterse kendisininkini de kullanır. Kadınların anayasal kazanımını tekrar ellerinden almaya çalışıyor. Avrupa’da hiçbir yerde kalmamış bu uygulamayı kullanmaya çalışıyorsunuz. Devlet olarak sana ne kadınlar kendi karar verir.”

Öğretmenlik Meslek Kanunu

“AK Parti’nin en çok değiştirdiği iki bakanlıktan biri. MEB komisyon başkanı öğretmenlik meslek kanunu getirdi. Önceki yardımcısı şimdiki bakan öğretmenlik meslek kanununu yeniden getiriyor. Bir kez daha bir olmadık değişiklik daha getiriyor. Bu sefer iş bilmezlik yok hatta ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar. 2002’de Erdoğan Ecevit’te “68 bin öğretmeni atamayacaksan niye okuttun” dedi ya bugün 1 milyon. Yusuf Tekin büyük bir suç işledi. 1 milyonu öğretmenin diplomasına kapkaç yapacaklar. 1 milyon kişiye diploma vermiş olmadı çocuklar diyorlar. Atanamayan öğretmenin diplomasına el koymak en büyük emek hırsızlığıdır. Öğretmen adayı 1 milyon kişi, 20 bini 2 yıl boyunca fanusta. Bakalım reisimize bağlı mı, 4 parmakla mı selam veriyor, 5 parmakla mı? Yusuf Tekin şöyle dedi: Kanunu hazırladık, saraya sunduk yakında milletvekillerinin imzasına açılacak. Yusuf Tekin’e bu evlatlarımızın geleceğini yedirmeyeceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER