21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

Yazar Ayhan Aydın, Erdoğan’a Hakaretten İlk Duruşmasına Çıktı

(İSTANBUL) – Araştırmacı yazar Ayhan Aydın’ın Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’ndeki 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ayhan Aydın’ın beraatinin talep edildiği dava, 13 Aralık 2024 tarihine ertelendi.

Ayhan Aydın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım sebebiyle dava edilmişti. Alevilik kültürüyle ilgili çok sayıda arşiv çalışması ve kitabı bulunan Ayhan Aydın’ın davası yıl sonunda tekrar görülecek.

Ayhan Aydın’a destek olmak için DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Genel Sekreteri Yeşim Kantekin, Yönetmen-Yazar Cihan Şan ve Abbas Karakaya Çağlayan Adliyesi’ne geldi. Duruşmada Ayhan Aydın ve avukatı Seher Ece Aydın hazır bulundu.

Ayhan Aydın Neden Dava Edilmişti?

Ayhan Aydın, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan dava nedeniyle 31 Mayıs 2023’te EGM’de ifade verdiğini belirterek yaptığı açıklamada özetle, “Milyonlarca sessiz çığlığın sesi olarak, ülkeyi yaşanmaz hale getiren, çocukların yatağa aç girmesinden bir numaralı sorumlu ve yetkili kişiye eleştiri maksatlı yazdığım yazıların, yorumların, şiirlerin her daim arkasındayım” diyerek düşüncelerinin arkasında duracağını belirtmişti.

Aydın: “Erdoğan öneriye açık olmak zorundadır”

Ayhan Aydın davanın açıldığı tarihteki bir açıklamasında herkesin tolerans sahibi olması gerektiğini ve yasalar karşısında eşit olduğunu belirterek, “Benim hiç kimseye hakaret kastım olmadı, olamaz. Bir siyasi kimlik olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yönelen her türlü eleştiri, yorum, öneriye açık olmak zorundadır. Bu ülkede yaşayan 85 milyon kişinin ve benim bir vatandaş olarak, onunla eşit haklarımız vardır” ifadelerinde bulunmuştu.

Ayhan Aydın’ın Dava Sonrası Açıklaması

Ayhan Aydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Mağdur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözde hakaret davasına Mağdur’un avukatı gelemedi. Her şey bir mağduriyet öyküsüyle başlamıştı ve 22 yıldır sürüyor. Yüzbinlercemiz korku imparatorluğunun esiri olup bu düzeni yaratanları dava etmediğimiz için bizler mağdur değil, gerçekten de suçluyuz, en azından suç ortağıyız” ifadelerinde bulundu.

DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat’ın Açıklaması

Celal Fırat, katıldığı duruşmanın ertesinde X (Eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada fikirlerini, “Alevi hareketine uzun yıllar emek vermiş ve vermeye devam eden Sevgili Ayhan Aydın’ın cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla Çağlayan Adliyesinde görülen davasına katıldık. Hiçbir eleştiriye tahammül edemeyen ve her geçen gün binlerce kişiyi mahkemeye veren zihniyet bütün muhalif ve demokrat sesleri susturmaya çalışıyor. Bu zorbalıklar karşısında sessiz kalmayacağız. Sevgili Ayhan Aydın’ın yanındayız ve bu davanın takipçisi olacağız” şeklinde kaydetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER