20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

İsrafil Erbil’in 17 Temmuz’daki Duruşması Yaklaşırken

(İSTANBUL) – Sivas ve Çorum anmalarına katılmak için 1 Temmuz 2024’te saat 05:00 civarı iniş yaptığı İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan İsrafil Erbil, 2019 ve 2020 yıllarında Maraş katliamında kaybedilen canları anmak için yaptığı konuşmalar sebebiyle gözaltına alınmış ve nöbetçi hakime ifade vermişti.

Açılan davadan ötürü 2021 ve 2022 yıllarında da gözaltına alınan Erbil, ifadesini daha önce de vermişti. Yakalama kararının hukuksuz biçimde sürdürülmesi, sindirme/korkutma amacından başka bir şeye hizmet etmiyordu. Türkiye Alevi Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç, Britanya Alevi Federasyonu Eşit Başkanı Müslüm Dalkılıç, Avukat Seyit Sönmez ve Maksut Demir, İsrafil Erbil’e destek olmak için nöbetçi hakimliğe gelmişlerdi.

Erbil’in Duruşması 17 Temmuz’da Maraş’ta

İsrafil Erbil’in davası, 17 Temmuz çarşamba günü saat 10:00’da Kahramanmaraş Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Britanya Alevi Federasyonu’ndan Açıklama

Britanya Alevi Federasyonu (BAF) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kurucu başkanımız İsrafil Erbil yalnız değildir! Maraş katliamında kaybettiğimiz canlarımızı anmak için 2019 ve 2020 yıllarında Maraş’ta yaptığı konuşmalar bahane gösterilerek İsrafil Erbil’e karşı davalar açılmıştı. 17 Temmuz çarşamba günü saat 10:00’da Maraş Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesinde Davası görülecektir. Alevilere yönelik yapılan katliamları kınamaya ve devletin sorumluluğunu hatırlatmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulunuldu.

Erbil: “Bir kez daha Maraş’ta katledilen canlarımızın hakkını dile getireceğim”

İsrafil Erbil ise yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi 1 Temmuz’da İstanbul’a geldim ve gözaltına alındım. Nöbetçi mahkemedeki ifademin ardından 17 temmuzda Maraş’ta duruşmaya katılmak üzere serbest bırakıldım. Bugün avukatımla yaptığım görüşmede 17’si için herhangi bir değişiklik olmadığını öğrendim. 17 Temmuz sabah saat 10’da Maraş 7. Asliye Ceza Mahkemesinde duruşmaya katılacak ve bir kez daha Maraş’ta katledilen canlarımızın haklarını dile getireceğim. Hepinize sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Hoşçakalın” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER