19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Samsunlu Fındık Üreticileri Tepkili

(SAMSUN) – Samsun’un Terme ilçesinin Akçaykaracalı Mahallesi’nde fındık üreticileri, TMO’nun geçen yıl verdiği fiyattan dolayı zarar ettiklerini dile getirerek, bu yıl fındık fiyatının 160 liranın altında olmamasını talep etti.

Fındık Üreticileri Zarar Ediyor

Fındık üreticileri, toplamadan gübreye, ilaçtan patoz işlemine kadar birçok maliyetin altına girdiklerini ve ürünlerini şu an 120 liraya satmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Ayrıca, kahverengi kokarca zararlısı ve aşırı rüzgâr ile sel felaketleri nedeniyle beklenen rekoltenin çok gerisinde bir hasılat olacağını söylediler. Üreticiler, emeklerinin karşılığını almak ve maliyetlerini karşılayabilmek için daha yüksek fiyat talep ediyorlar.

”Fındığım hiç oldu, borçlarımı nasıl ödeyeceğim?”

Akçaykaracalı Mahallesi’nin eski muhtarı Çetin Kaya, “Köylünün durumu ciddi manada zor. Geçen sene TMO’ya verdiğim fındıktan zarar ettim. Fındığım hiç oldu, borçlarımı nasıl ödeyeceğim?” dedi. Başka bir üretici ise “Bağda bahçede çalışıyoruz, yevmiyeci alıyoruz, çok pahalı. TMO’nun güzel bir fiyat vermesini istiyoruz. 160 liradan aşağı olmamasını istiyoruz” diye konuştu.

CHP’li Milletvekili Fındık Üreticilerinin Sorunlarını Dinledi

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, üreticilerin sorunlarına ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Toplamasından gübresine, ilacına, patozuna, bahçenin temizliğine ve işçiliğine kadar birçok çıktı maliyeti olan bu ürün bugünlerde 120 liraya satılıyor. Hükümet hala ses vermedi. Partimiz, genel başkanımız aylardır fındık konusunu dile getiriyor. Belki bir miting de yapılacak bu bölgede.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER