21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

Türkiye Çapında Ötanazi Yasasına Karşı Eylemler Devam Ediyor

(ESKİŞEHİR) – Türkiye genelinde hayvan severler, sokak hayvanlarına yönelik hazırlanan kanlı yasa teklifine karşı protesto eylemleri düzenlemeye devam ediyor. AKP’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu ötanazi teklife karşı İzmir, Çorum, Balıkesir, Bilecik ve Samsun’da gerçekleştirilen eylemlerle, hayvan severler kanlı yasa teklifinin geri çekilmesi çağrısında bulunuyor.

İzmir’de Kanlı Yasaya Karşı Eylemler 3. Gününde Devam Ediyor

İzmir’de başlatılan protestoların üçüncü gününde hayvan severler oturma eylemi yaptı. Akşam saatlerinde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ÖSYM binası önünde toplanan grup, yasa teklifinin sokak hayvanlarının öldürülmesini hedeflediğini belirtti. Avukat Bilge Berk, “Bu yasa değişikliği hayvanların ölüm fermanıdır. Bu yasanın adının sokak hayvanlarını öldürme yasası olarak değişmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Çorum’da Ötanazi Yasasına Karşı ”Yasayı Geri Çek” Sloganları Atıldı

Hayvanların Sesi 19 Derneği (HAYSES-19), Çorum Kadeş Meydanı’nda sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifini protesto etti. Dernek Başkanı Evrim Taş, “STK’lar ve kamuoyundan gizli hazırlanan katliam ve üreme döngüsünü devam ettirecek, bu kan kokan yasa teklifi geri çevrilmelidir. Şimdi hep birlikte haykırıyoruz; yasayı geri çek” dedi.

Ötanazi Yasasına Karşı Samsun da Sessiz Kalmadı: ”Akıl ve Merhametten Yoksun Olduklarını Gösteriyor”

Samsun’da yaşam hakkı savunucuları, Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, “Hiçbir kanun, hiçbir yasa canlıların öldürülmesi üzerine çıkartılmamalı. Hayvanlar hakkında konuşurken onlara ötanazi hakkı veriyoruz gibi bir cümle bile aslında gerçeklerden kopuk, vicdandan kopuk, akıl ve merhametten yoksun olduklarını da gösteriyor” dedi.

Bir Tepkide Balıkesir’in Ayvalık İlçesi Belediye Başkanından Geldi

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifinin geri çekilmesi gerektiğini belirterek, “Can dostlarımız bizim en sadık dostlarımız. Tıpkı evimizde olanlar gibi, sokaktakilerin de yaşama hakkı kutsal ve dokunulmazdır” ifadelerini kullandı. Ergin, belediye olarak kısırlaştırma, aşılatma ve yerinde yaşatma konusunda tüm olanaklarla mücadele edeceklerini vurguladı.

Bilecik’teki Protestolar

Bilecik’te Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyelerinin de bulunduğu bir grup hayvan sever, sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifini protesto etti. TİP Bilecik İl Başkanı Orhan Çağrı Biçen, “Yasa teklifi, sokakta yaşayan hayvanların kısırlaştırılıp aşılanarak yerinde yaşatılmasını öngören mevcut yasal düzenlemeyi ortadan kaldıran, hayvanları korumaktansa onları yok etmeyi hedef alan bir tekliftir” dedi. Bilecik Atatürk Parkı’nda bir araya gelen TİP üyeleri ve hayvan severler, AKP’nin TBMM’ye sunduğu sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifiyle ilgili açıklama yaptı. Orhan Çağrı Biçen, “Yasa teklifi, sokakta yaşayan kedilerin ve köpeklerin toplanıp barınaklara kapatılarak kademeli olarak öldürülmelerini öngören bir tecrit ve katliam yasasıdır. Amacı ‘koruma’ olan bir yasada, hayvanların yaşatılmaları için alınacak önlemlerin ortaya konması gerekirken, yasa teklifinde hayvanların katledilmesinin düzenlenmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER