19 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Aydınlık ve Akit’in Hedef Aldığı Gökhan Yavuzel’den Açıklama

(İSTANBUL) – 4 Temmuz 2024 tarihinde Aydınlık ve Akit gazetelerinin manşete taşıdığı ve Gökhan Yavuzel’in İngiltere’de uyuşturucu kullanmaktan ötürü gözaltına alındığına ilişkin karalama kampanyasına Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) üyesi yazardan yalanlama geldi.

Ocak 2023’te sağlık sorunları sebebiyle Türkiye’ye dönen ve İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan Yavuzel’e yurtdışına çıkış yasağı getirilmişti.

Gökhan Yavuzel, X (Eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada “En son söylemem gerekeni en başta ifade edeyim; İngiltere’de değilim, iddia edilen konularla ilgili gözaltına alınmadım, tümüyle absürt bilgiler, tek bir satırı bile doğru değil” ifadelerinde bulundu.

Yavuzel’in Konuyla İlgili Açıklaması

Yavuzel açıklamasında özetle, “Nisan ayında mide kanaması geçirmiştim. Bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu oldum ve ilaç tedavisine başladım. Bunun üstüne bir takım başka sorunlar da eklenince, bu süreçten sonra internetten uzak kaldım ve hatta telefon bile kullanmadım. Hakkımdaki haberleri ise bir arkadaşımın bana ısrarla ulaşmaya çalışmasıyla, gecikmeli olarak öğrendim. Beni tanıyan herkes, sevsin ya da sevmesin, hayatım boyunca hiçbir zaman ne uyuşturucuyla ne de yoz ilişkilerle işimin olmadığını gayet iyi bilirler. Hakkımda bu haberleri uyduran sosyal medya paylaşımlarına ve gazete haberlerine karşı, avukatımla birlikte hukuki süreci başlatacağız” dedi.

Gökhan Yavuzel’e Yönelik Karalama Süreci Nasıl Başlamıştı?

Yavuzel, Ocak 2016’da “Barış İçin Edebiyatçılar İnisiyatifi” adına “Amasız Fakatsız Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini hazırlamıştı. Bildiriyi hazırlayıp imza atanlar arasında bulunması sebebiyle Nisan 2019 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkartılan Yavuzel, Birleşik Krallık’a iltica talebinde bulunmuştu. İltica talebi kabul edilen ve İnfaz Listesi’nde olduğu yönünde uyarı alan Yavuzel, 2021 yılında evinin yakınlarında darp edilmişti.

Gökhan Yavuzel, yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle Ocak 2023’te Türkiye’ye dönmüş fakat İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmış, yurtdışına çıkış yasağı getirilmişti. Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA) yargılandığı davaları takip etmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER