20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Ali Erbaş, Susması Gereken Her Konuda “Değerli” Fikirlerini Paylaştı

(İSTANBUL) – Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Düzce’nin Akçakoca ilçesine giderek Akçakoca Merkez Camisi’nde cuma namazı kıldırdı. Hutbede aşka gelen Ali Erbaş, kadınların örtünmesi gerektiğini anlatırken, gençleri gözü açılmadan evlendirmek gerektiğiyle ilgili de değerli fikirlerini paylaşmaktan çekinmedi. Hızını alamayan Diyanet İşleri Başkanı, cami çıkışında da aşure dağıttı.

Ali Erbaş’: “Kadınlar yabancı erkeklerin yanında ve sokakta örtünmeli”

Ali Erbaş, Akçakoca Merkez Camisi’nde verdiği cuma hutbesi sırasında, “Allah’ın koyduğu ölçülere, bizi yaratanın koyduğu ilkelere uymak zorunluluğumuz var. Bu kadar tabii bir şey ki anlatmak bile fazladan, gereksiz. Her insanın beden mahremiyeti vardır. Yüce dinimiz İslam, bu mahremiyetin zarar görmemesi için bedenimizin örtülmesi gereken yerlerini örtmemizi, başkalarına teşhir etmememizi emretmiştir. Kadınlar için yabancı erkeklerin yanında ve evlerinin dışına çıkarken örtülmesi gereken yerlerinin örtülmesi lazım. Kadınlarda yüz, eller ve ayaklar hariç vücudun kapatılması demektir” ifadelerinde bulunarak laiklik ilkesini çiğnemekten yine çekinmedi.

“Gençleri Hemen Evlendirin” Tebliği

Çok kıymetli hutbesinde değerli fikirlerini kitlelere yaymaya devam eden Ali Erbaş, “Kızlarımızı, oğlanlarımızı bir an önce evlenmeye teşvik edelim. Evlilik yaşı gittikçe yukarılara çıkıyor, 25’lere 30’lara çıkıyor. Bu konuda gençlerimizi uyaralım” şeklinde salık verdi.

Alevi Geleneklerine El Uzatmaktan da Çekinmedi

Ali Erbaş cuma namazını kıldırdıktan sonra cami avlusunda yanına Düzce Valisi Selçuk Aslan’ı da alarak aşure dağıttı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER