19 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

AFA Başkanı Suzan Saka, Belediye Encümen Üyeliğine Aday

(İSTANBUL) – Alevi Federation of Australia (AFA) Genel Başkanı Suzan Saka, belediye encümen üyeliğine aday olmaya hak kazandı. Suzan Saka, seçim çalışmalarını yürütmek üzere genel başkanlığı bırakma kararı aldı.

Suzan Saka, seçim dönemi ve sonrasında iki görevi birden yürütmenin etik olmayacağı düşüncesiyle aldığı karar, kurum tarafından Suzan Saka’nın verdiği emekler nedeniyle üzücü bulunsa da, Saka’nın daha ileri bir göreve gelmesi açısından mutluluk verici olarak karşılandı.

Suzan Saka AFA’daki Görevinden Ayrılıyor

AFA, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı ve “Üye kurumlarımızın yöneticilerine, Avustralya, Avrupa ve Türkiye’deki dost ve kardeş kurumlarımızın değerli üye ve yöneticilerine ve kamuoyuna” notuyla yayınlanan açıklamada, “Beş yıldan uzun bir zamandır Federasyonumuz AFA’nın, Genel başkanlığını büyük bir özveri ve başarıyla yürüten sevgili genel başkanımız Suzan Saka , Merri-Bek belediyesi encümen üyeliğine aday olmaya hak kazandığından, hem seçim kampanyası sırasında hem de sonrası için iki görevi birden yürütmesinin etik olmayacağı düşüncesiyle AFA başkanlığını bırakma kararı almıştır” ifadelerinde bulundu.

Suzan Saka’nın Merri-Bek Belediye Encümen Üyeliği

Açıklamanın devamında, “Kurumlarımız açısından bir güç kaybı gibi görünse de toplumsal açıdan daha ileri bir seviyede çalışması büyük bir kazanımdır, yürekten kutluyoruz. Kendisine yeni çalışmalarında başarılar diliyor, bu güne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ediyor ve her daim elimizden ne gelirse yapmaya hazır olduğumuzu bilmesini istiyoruz. Hakk-Hızır kılavuzu olsun” denildi.

AFA Genel Başkanlığı Seçimli Kurultaya Kadar Vekaleten Serdal Çınar’da

Kurumdan yapılan açıklamada AFA Genel başkanlığı görevini bir sonraki kurultaya kadar Serdal Çınar’ın yürüteceği açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER