21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

26 Canın Yitirildiği Kavak Apartmanı Davasında Ara Karar

(ANKARA) – Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan, 26 kişinin yaşamını yitirdiği Kavak Apartmanı davasının yedinci duruşması dün yapıldı. Mahkeme heyeti, dönemin Nurdağı Belediye Başkanı AKP’li Ökkeş Kavak ve Mustafa Türkmen’in tutukluluk hallerinin devamına, diğer sanıklardan şantiye şefi Serdar Çelebi Köse hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi. Apartmanda yakınlarını kaybeden Halil Okyay, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Tüm sorumluların gereken ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi.

6 Şubat’ta Yıkılan Kavak Apartmanı Davasında Ara Karar

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Başpınar Mahallesi’nde bulunan Kavak Apartmanı da yıkıldı. İlk 3 katının üzerine çöken apartmanda 26 kişi yaşamını yitirdi.

26 Canın Yitirildiği Kavak Apartmanı Davasının 7. Duruşması Yapıldı

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede dönemin AK Partili Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Mustafa Türkmen, Serdar Çelebi Köse, Fatma Doğan, Mine Seçkin Sever ve Ömer Faruk Özkaplan hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep etti. 

Kavak Apartmanı Davası 9 Ekim’e Ertelendi

İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen yedinci duruşmaya sanıklar Ökkeş Kavak ve Mustafa Türkmen SEGBİS bağlantısı ile katıldı. Diğer sanıklar Fatma Doğan, Mine Seçkin Sever ve Ömer Faruk Özkaplan ise duruşma salonunda hazır bulundu. Kavak Apartmanı enkazından yakınlarını kaybedenlerin ailelerinin katıldığı duruşmaya sanık Serdar Çelebi Köse ise katılmadı.

Ara Karar Açıklandı

Mahkeme heyeti Ökkeş Kavak ve Mustafa Türkmen’in tutukluluk hallerinin devamına, diğer sanıklardan şantiye şefi Serdar Çelebi Köse hakkında yakalama kararı çıkartılmasına hükmederek duruşmayı 9 Ekim 2024 tarihine erteledi.

Kavak Apartmanı’nda kuzenini, kuzeninin eşini ve onların iki kızlarını kaybeden Halil Okyay, duruşmayı ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Okyay, “7 duruşmadır sanıklar birbirini suçluyor. Binanın yerini bile bilmeden sahte evrakları imzaladığını itiraf eden şantiye şefi Serdar Çelebi Köse ise hala yakalanamıyor. Müteahhitler Ökkeş Kavak ve Mustafa Türkmen’in tutukluluğunun devam etmesini olumlu görüyoruz ama tüm sorumluların gereken ağır cezayı almasını istiyoruz” diye konuştu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER