21.8 C
İstanbul
8 Eylül 2024, Pazar

Paris Olimpiyatları, Kundaklama ve Bomba İhbarlarıyla Başlıyor

(ANKARA) – Paris Yaz Olimpiyatları, bu akşam Seine Nehri boyunca düzenlenecek gösterişli bir açılış seremonisiyle başlayacaktı. Fakat olimpiyatlara damga vuran ilk konu, Paris tren hatlarında 3 farklı noktada yaşanan kundaklama sonucu çıkan yangınlar ve Fransa-İsviçre sınırında bulunan Basel Mulhouse Havalimanı’ndaki bomba ihbarı oldu.

Yüksek Hızlı Tren Hatlarındaki Kundaklamalar

Eurostar ve SNCF, bugün (26 Temmuz 2024) çok sayıda noktada koordineli olarak çıktığı aktarılan yangınlar sebebiyle hafta sonu boyunca seferlerinin dörtte birini iptal etmek zorunda kalacağını duyurdu. Yolcuların para iadesi ve sefer yönlendirilmesiyle zararının tazmin edildiği olaylarda, yavaş tren hatlarına yönlendirilen yolcular normal sefer sürelerinin yaklaşık iki katı yolculuk sürelerine maruz kalıyor. Yaklaşık 800 bin yolcunun yaşanan olaylardan ötürü problem yaşayacağı tahmin ediliyor.

Saint Louis’deki Havalimanı’nda Bomba İhbarı

Fransa’nın Saint Louis kentinde bulunan ve Fransa-İsviçre ortak işletmesi olan EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg’da da sabah saatlerinde bomba ihbarı yapıldı. Yolcular havalimanından güvenlik sebebiyle tahliye edilirken, uçuş operasyonları da geçici olarak askıya alındı. Olaydan birkaç saat sonra operasyonlar normal seyrine dönerken, bu ihbarın tren yollarında yaşanan kundaklamalarla bir bağı olup olmadığı konusunda henüz bilgi bulunmuyor.

Paris Yaz Olimpiyatları Açılış Seremonisi

Herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmayan olayların ardından, açılış seremonisi 19:30’da gerçekleşecek. İlk kez bir stadyum dışında düzenlenecek olan olimpiyatlara A Milli Kadın Voleybol Takımı dahil Türkiye’den de çok sayıda sporcu katılacak.

Tarihinde ilk kez açılış seremonisi  bir stadyum dışında yapılacak olan yaz olimpiyatları bu akşam Fransa yerel saatiyle 19:30’da başlayacak. Katılımcı sporcular, Paris’in ünlü Seine Nehri üzerinden botlarla geçecekleri geçit töreninde izleyicileri selamlayacak.

Olimpiyatlarda 10 bin 500 Sporcu Yarışacak

Paris’in doğusundan batısına, 94 teknede 10 bin 500 sporcu, yaklaşık altı kilometre uzunluğundaki bir rotada taşınacak ve törenin geri kalanının yapılacağı, Eiffel Kulesi’nin karşısındaki ünlü Trocadéro Meydanı’na ulaşmış olacak. Trocadéro Meydanı’nda devam edecek olan açılış seremonisinde Olimpiyat ateşi yakılacak ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron resmi açılış konuşmasını gerçekleştirecek.

Seremoniye katılacak ünlülerin isimleri açıklanmadı ancak Avrupa medyasında, Celine Dion, Lady Gaga, Snoop Dogg ve LeBron James’in katılım potansiyelinin yüksek olduğu konuşuluyor.

Türkiye’den 101 sporcu katılacak

Paris Yaz Olimpiyat oyunları 11 Ağustos’a kadar devam edecek. Türkiye’nin 54’ü kadın 47’si erkek 101 sporcu ile temsil edileceği olimpiyatlara toplam 204 ülkeden 10 bin 500 sporcu 48 spor dalında mücadele edecek.

Türkiye olimpiyatlarda, yelken, judo, boks, okçuluk, eskrim, yüzme, güreş gibi birçok branştan sporcularla temsil edilecek. Takım oyunlarında yalnızca ‘Filenin Sultanları’ Türkiye adına mücadele edecek.

Rusya ve Belarus Olimpiyatlara katılamayacak

Paris Yaz Olimpiyatlarına “Ukrayna’daki devam eden savaşa katkıları” gerekçesiyle Rusya ve Belarus’un katılımı engellendi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, bugün yaptığı bir açıklamada yasağın Olimpiyatların  ruhu ve amacıyla çeliştiğini söyledi. Rusya ve Belarus’tan sınırlı sayıda sporcunun  “Bireysel Tarafsız Sporcu” (AIN) olarak yarışmasına izin verilirken oyunlarda kendi ulusal bayraklarını, marşlarını veya üniformalarını kullanmalarına izin verilmeyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

156,722BeğenenBeğen
2,177TakipçiTakip Et
19,809TakipçiTakip Et
246AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER