20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Adana Şakirpaşa Havalimanı Kapatılıyor mu?

(ANKARA) – CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana Şakirpaşa Havalimanı ile ilgili Meclis araştırması açılmasını isterken; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle de soru önergesi verdi. Şevkin, Bakan Uraloğlu’na “10 Ağustos 2024’te açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı için verilen yolcu garantisi nedeniyle Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılacak mıdır?” diye sordu. Şevkin, havalimanı önünde yaptığı açıklamada “Buradaki ekonomiye sekte vuracağı için Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kapattırmayacağız” dedi.

“Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı Kapattırmayacağız”

CHP Adana Milletvekili Şevkin, Adana Şakirpaşa Havalimanı ile ilgili Meclis araştırması açılmasını isterken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na da soru önergesi verdi. Şevkin, havalimanı önünde taksici esnafıyla birlikte şu açıklamayı yaptı:

CHP’li Şevkin, Uraloğlu’nun Yanıtlaması İstemiyle Soru Önergesi Verdi

“Adana Şakirpaşa Havalimanı, Türkiye’nin en stratejik havalimanıdır. 2023 yılını kârla kapatmıştır ve Türkiye’nin en çok kâr eden 9 havalimanından biridir. 11 ilimizi vuran deprem sırasında en stratejik havalimanı olarak bütün yardımların buradan ulaştığı, bütün siyasilerin deprem bölgesine nakledildiği ve hastaların, hayatını kaybedenlerin buradan diğer şehirlere nakledildiği çok önemli bir havalimanıdır. 64 yıl önce yapılmış olan bu havalimanı, hiçbir koşulda kapanmamış, hiçbir afetten etkilenmemiş ve Adana’ya 5 dakika mesafede son derece önemli bir havalimanıdır. Burayı kapattırmayacağız.

Ulaşımın kolaylığı nedeniyle, şehre yakınlığı nedeniyle, buradaki esnafın mağdur olması nedeniyle kapatılması çok büyük bir handikap yaratacaktır. Adanalı olarak Şakirpaşa Havalimanı’nı kapattırmayacağız. Bunun arkasında durmaya devam edeceğiz, kamuoyu oluşturmayı devam edeceğiz.

“Buradaki Ekonomiye Sekte Vuracağı İçin Adana Şakirapaşa Havalimanı’nı Kapattırmayacağız”

Ayrıca Ceyhan bölgesinde, yatırımda tıkanan Marmara bölgesinin alternatifi olan Çukurova’da Enerji İhtisas Bölgesi kuruluyor. Alternatif olacağı için ayrıca önem taşımaktadır Adana Şakirpaşa Havalimanı. Buradaki ekonomiye sekte vuracağı için Adana Şakirapaşa Havalimanı’nı kapattırmayacağız.”

Soru önergesinde 10 Ağustos 2024’te açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı için verilen yolcu garantisi nedeniyle Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağı yönündeki söylentilerin ortaya çıktığını belirten Şevkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın havalimanının Adanalıların isteği doğrultusunda şekilleneceğine dair söylemini hatırlatarak Bakan Uraloğlu’nu net bir açıklama yapmaya davet itti.

Şevkin, soru önergesinde Bakan Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

“-Adana Şakirpaşa Havalimanı genişletme çalışmaları yapılacak mıdır?

-10 Ağustos 2024’te açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı için verilen yolcu garantisi nedeniyle Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılacak mıdır?

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki yıl önce Adana’da yaptığı açıklamada Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın geleceğinin Adanalıların isteği doğrultusunda şekilleneceğini belirtmiştir. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

-Tüm detaylar ele alındığında Türkiye’deki en iyi 5 havalimanı hangisidir? Bakanlığınızda böyle bir veri mevcut mudur? Açıklar mısınız?

-Türkiye’de en çok kâr eden havalimanları hangileridir? Sırasıyla ilk 15 havalimanını açıklayabilir misiniz?”

“Böyle Bir Şeye İmza Atanlar Utansın”

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren taksici esnafı ise şöyle konuştu:

“Havalimanı, şehire 5 dakika mesafede. Burada tüm esnaflarımız mağdur olacak bu durumda. Biz kapatılmasından yana değiliz. Burada en az 300 taksici evine ekmek götürüyor. Herkes mağdur olacak. Buranın zemini kaya gibi. Havalimanının kapatılması söz konusu olmaması gerekir. Böyle bir şeye imza atanlar utansın.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER