19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

George Russell, Belçika GP’sinden Diskalifiye Edildi

(ESKİŞEHİR) – Mercedes-AMG F1 takımın 2. pilotu olan George Russell, 1. tamamladığı Belçika Grand Prix’sinden (GP) araç ağırlığının minimum ağırlık limitinin altında olduğu gerekçesiyle diskalifiye edildi.

Russell’ın Diskalifiye Olmasıyla Hamilton Galip Oldu

28 Temmuz Pazar günü yapılan Belçika Grand Prix’sini birinci sırada bitiren George Russell, araç ağırlığının minimum ağırlık limitinin altında olduğu gerekçesiyle diskalifiye edilince yarışın galibi Lewis Hamilton olarak ilan edildi.

FIA, Russell Hakkında Soruşturma Başlattı

28 Temmuz Pazar günü yapılan Belçika GP’si Belçika’nın Liege eyaletindeki Stavelot kasabasında yeralan Spa-Francorchamps Pisti’nde gerçekleşti. Belçika GP’sinde bitiş çizgisini geçen ilk isim George Russell oldu. Mercedes F1 takımının Russell için oluşturduğu yarış stratejisi sayesinde Russell tek pit stop yaparak galibiyeti elde etti. Russel’ın takım arkadaşı olan Mercedes F1 takımının Baş Pilotu Lewis Hamilton ise yarışı ikinci olarak tamamlamıştı.

Yarış sonrası yetkililerin yaptığı teknik kontrollerde, Russell’ın aracının yakıt çıkarıldıktan sonra asgari ağırlık limiti olan 798 kilogramın 1,5 kilogram altında kaldığının tespit edilmesi üzerine durum Federation Internationale De L’Automobile (FIA) yetkililerine bildirildi. FIA’nın başlattığı kapsamlı soruşturma sonucunda, George Russell 1. olarak tamamladığı Belçika GP’sinden diskalifiye edildi. Russell’ın diskalifiye olmasıyla birlikte Hamilton Belçika GP’sinin kazananı oldu.

Belçika Grand Prix’sinin Kazanan İsimleri Güncellendi

FIA’nın George Russell’ı diskalifiye etmesiyle birlikte, birinci sırada Lewis Hamilton (Mercedes), ikinci sırada Oscar Piastri (McLaren), üçüncü sırada ise Charles Leclerc (Ferrari) Belçika GP’sinin zafer podyumunda yer aldı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER