21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Muğla’da Kömür Ocağı Projesi İçin ÇED Süreci Başlatıldı

(MUĞLA) – Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi’nde, Yatağan Termik Santrali’nde ham madde olarak kullanılmak üzere yapılması planlanan kömür ocağı projesi için ÇED süreci başlatıldı.

Menteşe’ye bağlı Bayır Mahallesi Damlıca mevkisinde Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından maden (kömür) ocağı projesi yapılması planlanıyor. Proje için 26 Temmuz’da Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Maden Ocağı Projesi Orman Alanı’nda

Projeye konu saha, Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı N20 paftasında yer almakta olup, saha “Orman Alanı” ve “Tarım Arazisi” olarak işaretlenmiş alanlar kapsamında kalıyor. Proje alanına en yakın yerleşim yeri olarak kuş uçuşu 1,7 kilometre mesafede bulunan Salihpaşalar ve 3 kilometre mesafede bulunan Bayır Mahallesi bulunuyor.

Ocak, Termik Santrale Kömür Sağlayacak

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; ortalama 2073 kcal/kilogram alt ısıl değere sahip olan kömür, bölgede bulunan Yatağan Termik Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait 3×210 megavat gücündeki Yatağan Termik Santrali’nde ham madde olarak kullanılacak.

Proje bedeli ise 99 milyon 328 bin TL olarak açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER